Dolar 32,3625
Euro 34,9657
Altın 2.326,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

100 OTOBÜSLE ERZURUM’A GELDİLER!

100 OTOBÜSLE ERZURUM’A GELDİLER!
27 Haziran 2017 16:41

İSTANBUL Esenyurt Erzurum Dernekleri, “Sıla-i Rahim Günleri, Bu Sene Tatile Erzurum’a Gel” projesi kapsamında Erzurum’a 100 otobüs dolusu insanla çıkartma yaptı. Dernek Başkanı Ali Murat Alatepe, “Geçen yıl Erzurum’a 800 kişiyle gelmiştik. Bu yıl en az 2 bin 500 kişi ile çıkartma yaptık. Faaliyetlerimizi çok anlamlı bulan insanlar var. Bu geliş-gidişler sayesinde kimi insan köyüne geri dönme kararı aldı, kimi kız verdi, kimi kız aldı. Yaşanan gelişmeler hepimizi mutlu etti” dedi.

İstanbul’un en büyük ilçelerinden Esenyurt’ta faaliyet gösteren derneklerinin 30 bin üyesi bulunduğunu belirten, aynı zamanda Ak Parti Esenyurt Belediye Meclis üyesi olan Ali Murat Alatepe, amaçlarını, düzenlediği basın toplantısında anlattı. Müceldili Konağı’nda, Erzurum’a birlikte geldikleri Murat Balkuş ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile basın mensuplarının karşısına çıkan Alatepe, şunları söyledi:

ERZURUM’U UNUTMADIK

“-Hepimiz Erzurumluyuz. Erzurum’dan çıktık, ama Erzurum’u asla unutmadık. Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisinde yaşıyor ve faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız, İstanbul’da Çifte Minareli Medrese benzeri bir dernek binası yapmak. Bu konuda Esenyurt Belediyesi’nden söz aldık. Dernek olarak, İstanbul’daki tüm derneklere sıla-i rahim çağrısı yaptık. Çağrımıza karşılık ne yazık ki, bulamadık. Erzurum bir değer, ama değersizleştiren maalesef bizleriz. Erzurum’a getirdiğimiz insanlara, fitre ve zekatlarını buralarda dağıtmalarını rica ediyoruz. Geçen yıl 300 bin lira kadar bir para fakir, fukaraya dağıtıldı. Erzurum ile ilişiğini kesmiş insanlar, çağrımız üzerine bize katılıyor. Erzurum’a gelen, gören ve köyüne geri dönme kararı alan insanlar oluyor. Bunlar güzel gelişmeler.”

İBRAHİM ERKAL’IN ÖLÜMÜ HAPİMİZİ SARSTI

Proje sorumlularından birisi olan ve sosyal medyadan yaptığı çağrılar ile “sıla-i rahim bilinci” oluşturan Tiyatro Sanatçısı Murat Balkuş ise, İbrahim Erkal’ın beyin kanaması geçirmesi ve vefatının, süreci olumsuz etkilediğini belirtti. “Hiç hesapta olmayan çok acı bir olay yaşadık” diyen Balkuş, “Türkiye Erzurum’a aksın istiyorduk. Maalesef İbrahim Erkal’ın hastane süreci, ardından da ölümü, dünyamızı altüst etti. Yine de fena bir organizasyon değil gibime geliyor. Tabi yalnız kalıyoruz. Biz sosyal medyadan çağrı yapıyor, bir bilinç oluşturmaya gayret ediyoruz. Diğer Erzurum derneklerinden kimseden tek bir beğeni bile almıyoruz. Ama bir kurt, kuş fotoğrafı yayınlayayım, hemen beğeniler geliyor. Bu olumsuzlukları da aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

ÇALIŞTAY YAPALIM

Esenyurt Erzurum Dernekleri Başkan Yardımcısı Lokman Arıcıoğlu ise, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“-Önemli proje. Birlikteliğe ihtiyaç vardı. Sılai rahim kavuşmaktır, ibadettir cennete girmenin bir yolu, yöntemidir. Kırılganlıklarımız var, bardağın boş tarafını görüyoruz. Tüm derneklerle beraber olmak, çalıştay yapmak istiyoruz. Basın ile beraber olalım. Erzurum basını ile ortak hareket etmemiz halinde çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.