Dolar 32,3319
Euro 35,1902
Altın 2.245,94
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 4°C
Az Bulutlu
Erzurum
4°C
Az Bulutlu
Çar 4°C
Per 4°C
Cum 2°C
Cts 5°C

BU SESE BİRİLERİ KULAK VERMELİ

BU SESE BİRİLERİ KULAK VERMELİ
26 Temmuz 2018 11:39

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetcik Vakfı Erzurum Şube Başkanı emekli Albay Sabri Topdağı, duyarlı bir hemşehrimizdir.

Hele de konu “Erzurum” olunca, onun açısından “akan sular durur” adeta.

Erzurum’a ve Erzurum’un değerlerine her fırsatta sahip çıkan Sabri Topdağı, bir ara gittiği Pasinler’den dönerken, Karskapı Şehitliği’ne uğradığını anlattı ve gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü belirtti.

BİR DOKUNDUK, BİN AH İŞİTTİK!

Ben de “Hayrola Sabri bey” demeye kalmadan, başladı anlatmaya:

“ Şehit mezarları ve çevresi bakımsız, ot istilasına uğramış.

Mezarların bir kısmında bayrak direği olmasına karşın bir bölümünde yok.

Şehitlikte bulunan çeşme, kırık taşlarıyla hiç yakışmıyor oraya.

Bir Yolcuya başlıklı şiire ait mısraların yazılı olduğu levha da ilgisizlikten nasibini almış. Paslanmış veya kabarmış, bazı bölümleri boyayla kapatılmaya çalışılmış.

Gümüşlü Kümbet’in bazı yerlerinde aşırı yıpranma ve aşınma var. Acil olarak onarımdan geçirilmezse korkarım ki yakın zamanda kum yığını haline gelecek.”

ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARI GÖNDERDİ

Sabri Albay, anlattıklarıyla yetinmedi, şehitlikten çektiği fotoğrafları da gönderdi.

Sabri beyle 15 Temmuz sonrası yeniden görüştük. Karskapı Şehitliği ile ilgili bu kez Topdağı şunları söyledi:

“15 Temmuz dolayısı ile şehitlikte bir anma töreni düzenlendi. Ben de Karskapı Şehitliği’ne gittim. Mezarların ve çevresinin ot temizliği yapılmış. Ancak diğer aksaklıklar, çeşmenin, bir yolcuya mısralarının yazılı olduğu levhanın bakımsızlığı ve mezarlardaki bayrak direği eksiklikleri aynen devam ediyor.”

Gelelim sözün özüne:

Emekli Albay Sabri Topdağı ve bizim amacımız, dikkatlerden kaçan Karskapı’daki bu eksiklikleri ilgililere duyurmak ve kısa sürede sorunların giderilmesini sağlamak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.