Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

BU SOKAK ÇOK BEĞENİLECEK

BU SOKAK ÇOK BEĞENİLECEK
7 Şubat 2017 08:01

ATATÜRK Üniversitesi Kampusu’nda, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın talimatıyla başlatılan “Kardan Erzurum Sokağı”nda sona gelindi.

Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF) nedeniyle Erzurum’a gelecek yabancı sporcu ve yöneticilerin, akşamları hoş vakit geçirsinler diye yapımına başlanılan, Erzurum’un simge eserlerinin yansıtıldığı kar sokağında, tonlarca kar kullanıldı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat gözetiminde, Heykel Bölümü öğrenci ve hocalarının katkılarıyla yapımına başlanılan kar sokağının bugün-yarın tamamlanacağı kaydedildi.

KARDAN ERZURUM İNŞA ETTİLER!

Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Saat Kulesi, Erzurum Kalesi ve Lalapaşa Cami ile bazı kümbetleri kar ve su kullanarak vücuda getiren ekibin dondurucu soğukta geceyarılarına kadar çalıştığını belirten Dekan Mustafa Bulat, “Çok çalıştık, üşüdük, hastalandık, ama çektiğimiz sıkıntıya değdi. Ortaya çıkan kardan Erzurum Sokağı hepimizin yorgunluğunu aldı” dedi.

Sokağa görecek yabancıların hafızasında Erzurum’un önemli bir yer edineceğini ve kesinlikle unutulmayacağını belirten Bulat, “Sokağın son röttuşlarını yapıyor, eksiklerini tamamlıyoruz. Çevre düzenlemesi tamamlandığında sokağımız şık bir görünüme kavuşacak ve sık sık ülke gündemine de gelecektir diye düşünüyorum. Böylesi güzel bir projenin hayata geçmesi için talimat veren ve üniversitemizin tüm imkanlarını seferber eden Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Sanıyorum hepimiz sıcak bir çorbayı hakettik” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

  1. Prof.Dr.Nesrin YILDIZ dedi ki:

    Ben bu Erzurum kar heykel sokağına arabamla gireceğim 😜 hızım ne olur bilemem.. meskun mahal dinlemeyebilirim :)Herkes Bakan, Başbakan hatta Cumhurbaşkanı dahi olabilir, ama sanatçı olamaz.( M.K.Ataturk) SN .BULAT VE EKİBİNİ YÜREKTEN KUTLARIZ.