Dolar 32,3212
Euro 35,0652
Altın 2.306,86
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BUNUN ADI KIŞ TURİZMİ’NE DARBEDİR

BUNUN ADI KIŞ TURİZMİ’NE DARBEDİR
17 Kasım 2017 08:36 | Son Güncellenme: 17 Kasım 2017 10:33

ASLEN Erzurumlu olan ve mesleki yaşantısını İstanbul’da sürdüren Gazeteci Kenan Gülerci, Kartal’da yayınladığı Erzurum Gazetesi’nde kış turizmine darbe vuracak nitelikte bir habere imza attı.

Kış turizmini hareketlendirecek charter uçak sefarlari başlatmayı planlayan bir turizm şirketinden, pistlerdeki buzlanmayı önleyecek solüsyon için ekstradan para talep edildiğini, dolayısıyla böyle bir projenin iptal edilme aşamasına geldiğini belirten ve Erzurum Milletvekilleri’ne seslenen Gülerci’nin o haberini, olduğu gibi, aynen yayınlıyor ve soruna bir an önce çözüm getirilmesini bekliyoruz.

OLUR MU BÖYLE ŞEY DEMEYİN!

Kış turizminin gözde kayak merkezlerinden Erzurum Palandöken’e, daha fazla turist gelmesini sağlayacak olan “Charter uçak seferlerine” yüksek solüsyon maliyetleri sebebiyle darbe mi vurulmaktadır?

Edinilen bilgiye göre Erzurum’da hizmet vermekte olan otellerin, Erzurum Palandöken Kayak Merkezine ( Ejder 3200) daha fazla turist çekebilmek için özel tur şirketleriyle yaptıkları görüşmeler sonucu charter uçak seferleri talep edilmiş. Bu seferlerin yapılabilmesi için ilgili kurumlarla gerekli görüşmeler – yazışmalar yapılmış, lakin hava meydanlarına yer hizmeti veren ilgili firma tarafından Erzurum havaalanına inen her uçak için buzlanmayı önlemek amacıyla uygulanan solüsyon bedelinin yüksek talep edilmesi sonucu bu turizm girişiminin iptali ile sonuçlanmış.

Görüşmeleri yapan yetkililerden alınan bilgiye göre; “2017 – 2018 Kış sezonunda Palandöken Erzurum Kayak Merkezi için bazı otellerin yapmış olduğu girişimler sonucu Moldova’da merkezi bulunan MOBSEB Tur organizasyonu ile 24 Aralık 2017 – 18 Ocak 2018 tarihleri arasında Charter uçuşlarıyla ortalama haftada 180 kişi turist getirilmesi planlanıyordu.

Erzurum Hava meydanında yer hizmetlerini vermekte olan söz konusu firmayla yapılan görüşmeler sonucunda yer hizmetine ek olarak uçaklara buzlanmasını önlemek amacıyla sıkılan solüsyon için muhatap firma 6.000 EURO ücret talep etmiştir. Bu durum ise Mobseb Tur firması tarafından çok yüksek bir fiyat olarak bulunmuştur. Başka ülkelerde söz konusu işlem için 2.000 EURO ödeme yapıldığını beyan ederek yer hizmeti veren firmayla irtibata geçerek talep edilen fiyatın makul bir seviyeye çekilmesini talep etmiştir.

Yapılan ikili görüşmelerden sonuç alamayan firma planladığı Charter uçuşlarını iptal etmiştir. Bu işin mali portresi Erzurum için büyük kayıp olmuştur. Ortalama sezon boyunca getirmeyi taahhüt ettiği 1000 kişinin Türkiye’ye döviz girdi karşılığı 2.000.000 (Milyon) Dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Charter seferleri olmayınca Erzurum’a tarifeli uçakla gelecek olan turistler İstanbul üzeri geleceklerdir, lakin bu yolla ancak %10 oranında yolcu gelecektir. Yani % doksan gibi bir kayıp yaşanmıştır.

Bu duruma çözüm olabilmek adına Erzurum’lu yetkililerin konuya el atmaları beklenmektedir. Erzurum’lu bürokratlar, politikacılar Erzurum’un bu sorununa çözüm bulmaları beklenmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.