Dolar 32,3695
Euro 35,0050
Altın 2.325,46
BİST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BÜTÜN LİDERLER, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNUYORDU!

BÜTÜN LİDERLER, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNUYORDU!
7 Şubat 2017 09:04 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2017 09:07

ERZURUM Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen konferansta “Cumhurbaşkanlığı Hükümet
Sistemi”ni anlatan Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Alparslan Türkeş’ten, Demirel’e kadar çok sayıda liderin başkanlık sistemi ile
olumlu görüşleri olduğunu hatırlattı, bu liderlere karşın Kılıçdaraoğlu’nu hiç kimsenin anlamadığını savundu.
Atatürk Üniversitesi Oditoryumda düzenlenen konferansa vatandaşların yanı sıra Erzurum protokolü yoğun ilgi gösterdi.
ESTP Başkanı A.MustafaGüvenli’nin selamlama konuşmasının ardından konuşmasına başlayan Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu slaytlar eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkındaki düşüncelerini anlattı.

25 İLDE KONFERANS VERECEĞİM!

Yaklaşık 6 aydır hazırlıklarını yaptığı “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” hakkında geniş bir perspektif ile düşüncelerini aktaran Yavilioğlu’nun konuşmaları zaman zaman alkışlarla kesildi.
Avrupa ve Dünya’daki değişik ülkelerden sistemleri karşılaştırarak Anayasa Değişikliği ile gelinecek noktanın önemini vurgulayan Yavilioğlu; yeni sistem ile birlikte koalisyonların önünün kapatılmış olacağını, Türkiye’nin istikrarı ve kalkınması için de bunun şart olduğunu söyledi.
Kendi partisinin bu oylamayı, referandum olarak değil de, bir halk oylaması olarak kabul ettiğini belirten Yavilioğlu, “Oylanacak sistem Cumhurbaşkanlığı Sistemi değil, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak kabul ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için var gücümüzle hep birlikte çalışmaya başlayacağız. Meydanlara çıkacağız, 2 ay içerisinde 25 ilde konferansım olacak” dedi.
Yavilioğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile, geçmişe dönük elde edilen bütün değer ve kazanımların, bundan sonrasına devredilmesinin önemli olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Ekonomik, sosyal, siyasal ve hukuksal gerekçeleri sizlerle paylaşacağız. Böyle bir dönemde biz neden Anayasa değişikliği dedik? Ne derdimiz vardı sorusu soruluyor. Devlet ve hükümet sistemini karıştırarak bu milletin önüne getiriyor muhalifler. 3 tane hükümet sistemi var. Parlamenter sistemi terk ettiğinizde antidemokratik bir sisteme geçiyor gibi bir hava oluşturuyorlar. Bunların her birinin referansı demokrasidir. Yarı Başkanlık da Başkanlık da. Muhalefetin bu algısı baştan sona yanlış. Bunların tamamı cumhuriyettir ve halkın isteğiyle oluşturulur.

KİMSENİN KARA KAŞI KARA GÖZÜ İÇİN ÇALIŞMIYORUZ

Onun için biz ne bir kişinin kara kaşı kara gözü için çalışıyoruz, ne bir kesim için ne azınlık bir yapı için çalışıyoruz, ne de partimiz için çalışıyoruz. Biz Allah rızası için, devletin geleceği adına yapıyoruz.
Bu sadece bizim ülkemizin geleceği de değil. Bizim ülkemize kaderiyle bağlanmış ülkeler var. Onların da gelecekleri için çok önemli. Dünya değişiyor, dünyada taşlar yerinden oynadı artık. Taşların oynamış olduğu  bir döneme ya güçlü gireceğiz ya da geçmiş dönemlerde olduğu gibi gireceğiz.”

SALONDA YER KALMADI

Alparslan Türkeş’ten, Demirel’e kadar siyasilerin Başkanlık sistemi ile  olumlu görüşleri olduğunu hatırlatan Yavilioğlu; sistemi savunan bu liderlere rağmen Kılıçdaraoğlu’nu hiç kimsenin anlamadığını belirtti.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, ilçe Belediye Başkanları, akademisyenler, Erzurum’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Salonda yer bulamadığı için dışarıda kalan dinleyicilerin de olduğu sunumdan sonra Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli tarafından plaket takdim edilen Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.