Dolar 32,3602
Euro 35,0056
Altın 2.325,97
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “SIR” BÜTÇESİ!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “SIR” BÜTÇESİ!
29 Kasım 2016 19:27

21-mcls

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülerek, kabul edildiğine dair haber, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından tüm gazete, internet sitesi ve ajansların haber merkezlerine, “Büyükşehir’in bütçesi oybirliği ile kabul edildi” başlığı ile iletildi.

Aşağıda, virgülüne dokunmadan yayınladığımız haberde, çok aramalarımıza rağmen onaylanarak kabul edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bütçesi’nin kaç lira olduğunu öğrenemedik. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in değerlendirmelerine geniş yer ayrılan haberde, ilçe belediyelerinin bütçelerinin de kaçar lira ile bağlandığı bilgisine ulaşamadık. Sonuçta haberi, “Büyükşehir Belediyesi Bütçesi onaylandı ama, bütçe ne kadar belli değil!” başlığıyla vermeyi uygun bulduk.

Şayet bütçenin ne kadar olduğunu merak ediyorsanız, aşağıdaki haberi OKUMAYIN! Çünkü merağınızı giderecek rakamları bulamazsınız.

İŞTE EBB’DEN SERVİS EDİLEN O HABER:

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin 2017 yılına ilişkin bütçeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir ve 20 ilçe belediyesinin 2017 yılı bütçesi Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler neticesinde oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait gelir tarifeleri de görüşülerek kabul edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, son oturumda yaptığı konuşmada, Erzurum’un Yeni Türkiye’nin yükselen değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, “Kadim şehrimizde çağın bütün gereksinimlerini hayata geçirmeye çalışan bizler; Erzurum’a kazandırdığımız yatırım ve hizmetlerle Yeni Türkiye’nin yükselen değerleri arasında yer almaya çaba göstermekteyiz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu hizmet ölçeğinde, Türkiye ve dünyada yaşadığı yüzyılın gerekliliklerine yanıt verebilme yönünde faaliyet sunabilmeyi her daim esas almaktadır” dedi.

Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık 2.5 yıldır ‘Her şeye rağmen mazeret yok’, ‘Yarın değil bugün’ diyerek şehrimizde sizlerin de destek ve duasıyla kalkınma seferberliğine tüm azim ve gücümüzle devam ediyoruz. Toplumsal, katılımcı, sosyal, şeffaf belediyecilik ilkesi ve 7/24 çalışma esasına dayalı yönetim anlayışımızla birlikte Erzurum’u yaşanabilir bir şehir yapmakta kararlıyız. ‘Ben’ değil ‘Biz’ diyerek başladığımız bu ekip çalışmasında hamdolsun büyük mesafeler kat ettik. Başarıya odaklanmış olan bu ekip 2015’te yatırım bütçesi kullanımında Türkiye birincisi oldu. Sadece 2015 yılında Erzurum’a 470 milyonluk yatırım yaptık. Bu başarı hepimizindir. Bu başarı Erzurum’un başarısıdır. Görevi devraldığımız günden bu yana sürdürülen ekonomi yönetiminde diyebilirim ki Türkiye’deki diğer belediyelere örnek olduk. 2014’te yatırım giderleri 174 milyondu, 2015’te 470 milyona ulaştık. 2016’nın onuncu ayı itibariyle 345 milyonluk yatırım gideri gerçekleştirdik. Erzurum Büyükşehir Belediyesi 2015 bütçesinin yüzde 78’ini yatırımlardan oluşturdu. Kentsel dönüşümde 2.5 yılda kamulaştırma için harcadığımız rakam 139 milyon 770 bin’dir. İnşallah sizlerin destek ve duasıyla Erzurum daha da büyüyecek ve lider bir kent olacaktır.”

Konuşmanın ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.