Dolar 32,3397
Euro 35,1175
Altın 2.311,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

BÜYÜKŞEHİR FİLOSUNA 43 ARAÇ DAHA!

BÜYÜKŞEHİR FİLOSUNA 43 ARAÇ DAHA!
13 Aralık 2016 15:06

DCIM100MEDIADJI_0798.JPG

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, makine parkını yenilemeye devam ediyor. 43 iş makinasından oluşan 8. Araç Filosu, düzenlenen bir törenle kontak açtı. Yenileriyle birlikte araç sayısı 830’a çıktı. Araçların tanıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, “İki buçuk yıllık görev süremizde 8. Araç filomuzu hizmete sunuyoruz. 7. Araç filomuzun tanıtım programından bugüne 43 araç almış, toplamda 830 araca ulaşmışız. Başkanımız’ın 30 Mart 2014’te, görevi devraldığı günden bugüne geçen sürede araç filomuzu ikiye katlamışız. Baharda 9. araç filomuzu devreye sokacağız. Her geçen gün hem eskileri yenileyeceğiz hem de yeni araçlarla filomuzu takviye edeceğiz. Bu noktada bizi yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize, ilçe belediye başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCE ŞEHİTLERİ ANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin İslam’ın ve barışın bayraktarı olduğunu ifade etti.

Sekmen, şunları kaydetti:

“Cenab-ı Hakk’a hamd ederek sözlerime başlamak istiyorum. Her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanan vatan toprağında, kahramanlarımızın sayesinde yaşıyoruz. Hainler durmuyor. Şunu bilelim ki, yarın da durmayacaklar. Bu milletin hangisinin kapısını çalsak, mutlaka şehitlerinin olduğunu görürüz. Biliyorlar ki, bu aziz millet var olduğu müddetçe İslam’ın ve barışın bayraktarlığını yapacak. Zulme, sömürüye, baskıya fırsat vermeyecek. Bizim medeniyetimizde sömürü yoktur, bizim medeniyetimizde baskı yoktur, bizim medeniyetimizde, ‘Dinde zorlama yoktur’ anlayışı hâkimdir. Onlar, on binlerce kilometre uzaklardan geliyorlar. Masum Müslüman insanların üzerlerine bomba yağdırıyorlar. Bu medeniyetin bayraktarlığını yapan, öncülüğünü yapan bu aziz milleti de bölmek, parçalamak üzere bu milletin evlatlarını bu millete, bu devlete düşman ediyorlar. Bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin arkasından dua eden güzel insanlar, masum insanlar var. Bu milleti bombalayarak, bu milleti bölmek isteyerek bir yere varamazlar. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bunun için buralardayız. Bu topraklara hizmet yapmanın bahtiyarlığını ve mutl07-skmnuluğunu yaşıyoruz.”

SONRA YATIRIM MÜJDESİ VERDİ

Özel sektörün önemine değinen Sekmen, “Tabi istiyoruz ki, bu araçların tamamı bu topraklarda imal edilsin. Allah’ın izniyle o günler de yakındır. Burada 43 arac daha hizmet kervanına katıyoruz. İşadamları buraya 200 milyon Euro’luk yatırım yapmaya geldi. Bu yatırımın tamamı başka bir vilayete yapılacaktı, biz yatırımın dörtte üçünü Erzurum’a kaydırdık. Burada 500 kişinin çalışacağı büyük bir yatırım başlayacak. Pazarı hazır, işi almışlar, yeri göstereceğiz ve inşaat başlayacak. Başka yatırımcılar da şehrimizde incelemelerde bulunuyorlar. Biz Erzurum’u geliştireceğiz. Şehrin gelişmesi sadece belediyeye, sadece hükümetin yatırımlarına bağlı olmamalı. Özel sektör girmeli.

Göreve başladığım zaman Aşkale’de bir manyezit fabrikası vardı. Kapalı mıydı, evet kapalıydı. Fabrika açıldı mı, açıldı. Şu anda hizmet veriyor mu, veriyor. Yeterli mi, değil…

İmkânları artıracağız, orada 250 değil 750-800 kişi çalıştıracağız. Krom fabrikası vardı, kapalıydı. Şu anda krom çıkıyor. Yeterli mi, değil. Yatırımcılar, ‘Başkanım eleman bulabilecek misiniz? Bayanlar çalışır mı?’ diye soruyor. Genelde tekstil üreticileri soruyor. Biz bayanların çalışacağı uygun şartları oluşturursak niye çalışmasın. Gerekli şartları oluşturacağız, bayanlar bir arada çalışacaklar. Kızlarımız, gelinlerimiz uygun şartlarda çalışarak evlerine ekmek götürecek” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

YORUMLAR

  1. şimşek akpınar dedi ki:

    TAMAM ARAÇLAR HARCAMALAR GIRLA…. AMA BUGÜN 20 CM KAR YAĞDI HAYAT FELÇ BELEDİYE ARAÇLARI BIRAKIN ULAŞIM İÇİN YOL AÇMAYI YOLDA TRAFİĞİ AKSATIYOR. SANKİ BURASI AKDENİZ VİLAYETİ KARI İLK DEFA GÖRÜYORLAR.AKŞAMDAN BERİ KAR YAĞIYOR, AMA BIKAKIN AKŞAMDAN ÇALIŞMAYI BEYLER MESAİ İLE İŞE BAŞLAMAMIŞLAR BİLE. BEYLER ÖNCE ERZURUMUN ULAŞIM VE İLETİŞİM KANALLARINI AÇIN,SONRA HARCARSINIZ YİNE BU HAN-I İŞTİHA SİZİN NASIL OLSA.