Dolar 32,5691
Euro 34,6848
Altın 2.523,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

BÜYÜKŞEHİR, KELEPİR FİYATINA EV YAPIYOR!

BÜYÜKŞEHİR, KELEPİR FİYATINA EV YAPIYOR!
25 Temmuz 2017 16:33

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi “Korunan tarih dönüşen şehir” sloganıyla başlattığı konut projelerine bir yenisini daha ekledi.
Edipsomunoğlu Mahallesi’nde 228 daireden oluşan Sancak Konutları’nın temelini atan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kentin tarihi dokusunu zedelemeden, ekonomiyi canlandırmayı ve kentsel yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
Edip Somunoğlu Mahallesi’nde hayata geçirilen projenin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, açılışta yaptığı konuşmada, “Şehristan projesiyle başlayıp, Hasan-i Basri’de Kayı Projesi’yle devam eden, ardından Oba Projesi ve arkasından Mavi Şehir Projesi’yle devam eden bu süreçte arkasından da bugün de Sancak Konutları’nın temel atma töreninde sizlerle birlikteyiz. Toplam kentsel dönüşüm alanımız 360 bin metrekareyi kapsıyor. Burada hak sahipleri ile anlaşarak ve projemizi geliştirerek ismi ile mimarisi ile ve içeriği ile Erzurum’a ve Erzurumlu hemşehrilerimize yakışan bir projeyi ortaya koyduk. 8 adet blok var şu anki projemizin içinde 2+1, 3+1 olmak üzere toplamda 228 daireyle bu projemizin temelini atıyoruz” dedi.
EKONOMİYİ CANLANDIRIYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Kentsel dönüşüm; şehir sorunlarına çözüm üretmek amacıyla, değişime uğrayan bir bölgenin ekonomik, fiziksel, sosyal ve çevresel koşullarına kalıcı bir çözüm sağlamaya çalışan kapsamlı bir vizyon ve eylem çalışmasıdır” hatırlatması yaptı. Kentin tarihi dokusunun korunduğunu belirten Başkan Sekmen, şunları kaydetti:
“Şehrimizin tarihi dokusunu korumak, ekonomik yaşamı canlandırmak, kentsel yaşam kalitesini arttırmak kültüre dayalı dinamikleri harekete geçirmek amacıyla ‘Korunan tarih dönüşen şehir’ sloganıyla her ölçekte konutlaşmada tüm aktörleri kullanarak yeni bir şehir inşa ediyoruz. Bir kentin kimliğini oluşturan onun kültür varlığı; kültürüne katkıda bulunan kavram ise şehir kimliğidir. Şehrin tarihi kimliğini koruyarak rahat ve yaşanabilecek yerleşim alanları inşa etmek amacıyla 3 yılda önemli projelere imza attık.
YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRDIK
Erzurum’un sosyal yaşam düzeyi ve gelir dağılımını göz önüne alarak hayata geçirilen konutlaşma seferberliğinde Şehristan, Kayı, Oba ve Mavi Şehir projeleriyle halkımıza yeni yaşam alanları kazandırdık. Bugün de şehrimizin en ekonomik ve en uygun konutlarının temelini atmak için sizlerle bir aradayız. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Sancak Konutları ile halkımıza yeni ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız. 7 bin 400 metrekare alanı kapsayan Sancak Konutları, 8 blok ve 228 daireden oluşacak. Vatandaşlarımızın kesesine hitap eden bu proje sayesinde halkımızı sadece maliyet fiyatına ev sahibi yapacağız. Erzurumlular sadece ve sadece 66 bin liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olacak. Bu tören vesilesiyle şu konunun altına vurgu yapmak istiyorum. İnşallah hayata geçireceğimiz projelerle kentteki yüksek maliyetli konut fiyatlarını en asgariye indireceğiz.” erzhaber
YORUMLAR

  1. Ahmet Zilan dedi ki:

    Karadayı 6 yıl önce New city konutlarında 60 bin lira ya daire satınca bu fiyata daire mi olur. Halkı kandırmış diyen kimdi acaba? Newcity i çözün önce.