Dolar 32,5606
Euro 34,8895
Altın 2.434,16
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

BÜYÜKŞEHİR’İN YONCALIK PLANI NE?

BÜYÜKŞEHİR’İN YONCALIK PLANI NE?
21 Ağustos 2017 13:19

ERZURUM‘un “en gözde” arsalarından birisi olan ve küçümsenmeyecek bir büyüklüğe sahip bulunan Yoncalık’taki Belediye Otobüs Sevk ve İdare Merkezi’nin yerine ne yapılacağı, nasıl bir proje düşünüldüğü merak konusu oldu.

Erzurum kültürünün yaşatıldığı Temelli Kıraathanesi’nin önünde bulunan ve derme çatma binaları birkaç gün önce yıkılan alan, arsa olarak önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından Çimenler Petrol’e 3 trilyon liraya satılmış, ancak bu satışı, mülk sahibi sıfatıyla Milli Emlak Müdürlüğü iptal etmişti.

Otobüs Sevk ve İdare Merkezi’nin, İstasyon Meydanı’ndaki Galeria İş Merkezi’nin önüne taşınmasından sonra, işlevini yitiren alana Büyükşehir Belediyesi ekipleri müdahalede bulundu.

Geçtiğimiz günlerde idare merkezi binalarının yıkılmasıyla ortaya çıkan ve kendini gösteren devasa büyüklükteki son derece değerli arsanın hangi amaçla kullanılacağı ve nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu.

Arsa ile ilgili tasarrufların kamuyla paylaşılmasını isteyen vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi bu arsayı ne yapacak, nasıl değerlendirecek, öğrenmek istiyoruz” diye kdnuştular. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.