Dolar 32,5877
Euro 34,8539
Altın 2.496,12
BİST 9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ÇALAKALEM MÜCADELENİN ÖDÜLÜ!

ÇALAKALEM MÜCADELENİN ÖDÜLÜ!
27 Kasım 2017 13:57

İNTERNET üzerinden yayınladıkları “Haftaya Bakış” programı ile adlarından sıkça söz ettiriyorlar.

Kendilerine özgü bir yayın politikaları var.

“Ben gazeteciyim” diyen çoğu kişinin cesaret edemeyeceği konuların üzerine cesaretle gidiyor, çalakalem mücadele ediyorlar.

Bundan olsa gerek, takipçilerinin önemli bölümüyle samimi bir iletişimleri var.

Sürekli istihbarat alıyor, çeşitli konularda enforme ediliyorlar.

Haftanın en son gününde, küçük bir odada hazırladıkları programlarını, öncelikle Youtube üzerinden yayınlıyor, sosyal medya üzerinden geniş kitlelere ulaşıyorlar.

Takipçilerinin, “acaba ne diyecek, hangi ilginç konuları kendilerine özgü yorumları ile aktaracaklar” diye pazartesi gününü sabırsızlıkla beklediği internetin fenomen isimlerinden Cem Atmaca ve Ender Yüncü hakkında şimdiye kadar onlarca dava açıldı.

Çoğu lehlerine sonuçlanan, bazılarını ise kaybettikleri ve tazminat ödemeye mahkum edildikleri davalara ilişkin konuların tamamı toplumsal sorunlarla ilgili.

Memleket meselelrine parmak basan, zaman zaman da Erzurum dışında yaşayan Erzurumlular’a farklı mesajlar ulaştıran Cem Atmaca – Ender Yüncü ikilisi, “sivri dilleri” yüzünden de başlarına olmadık sıkıntılar açmaya devam ediyorlar.

Bir ayakları adliyede ve mahkemelerde olan “çılgın ikili” hakkında açılmış ve halen devam eden davalarda istenilen tazminat miktarı bir milyon lirayı buluyor.

Yani Atmaca ve Yüncü hakkındaki davalar aleyhlerine sonuçlandığında, ödeyecekleri rakam eski parayla bir trilyon liraya ediyor.

Hani neleri varsa satsalar, bu kadar tazminatı ödeyecek güçleri yok.

Ama onları ne açılan davalar durdurabiliyor, ne aba altından gösterilen sopalar susturabiliyor.

Atmaca ve Yüncü, Haftaya Bakış programı ile yayınlarını aralıksız sürdürüyor, ilginç konuları gündeme getirirken, artık bir hukuçu kadar bilgi sahibi oldukları basın davalarına yenilerinin eklenmesini, artık fazla yadırgamıyorlar.

Erzurum adına, Erzurum’da yaşayan insanlar adına, Anayasa’dan aldıkları güçle mücadelelerini sürdüren Cem Atmaca ve Ender Yüncü aleyhine açılan davalar, bu gidişle bitmeyeceğe benziyor. erzhaber

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.