Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

CAMİ KÜRSÜSÜNDEN BAŞLAYAN AHİRET YOLCULUĞU

CAMİ KÜRSÜSÜNDEN BAŞLAYAN AHİRET YOLCULUĞU
12 Ocak 2019 06:56

ASLEN Kilisli olmasına rağmen, üniversitesinde okuduğu Erzurum’a gönülden bağlı kalan, yayıncılık alanında bu şehre hep ayrıcalıklı yaklaşan Mahmut Balcı’yı genç yaşta (56) kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Dün (11 Ocak) cuma namazı öncesi, İstanbul Esenler Yolağzı Camii’nde, kürsüde vaaz verirken kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılan, aslen de Kilisli olan Eğitimci-Yazar Mahmut Balcı, Erzurumlu değildi, fakat Erzurum kültür dünyasında iz bırakan bir isimdi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuydu, Erzurum’da ilk kitapevini Aşağı Mumcu Mahallesi’nde açtı. Daha sonraları Yukarı Mumcu’da bir başka işyerine taşındı.

Kızılay İş Merkezi’nin bodrum katında, bir kültür merkezine çevirdiği Üniversite Kitapevi ile hafızalarımızda derin izler bırakan Balcı, o mütevazı yerinde pek çok imza günü ve söyleşi düzenleyerek; üniversite gençliği ile akademisyenler ve şehrin okur-yazarları arasında köprü oldu.

Birey Yayıncılık ve İhtar Yayıncılık isimleriyle Erzurum adresli yayıncılık faaliyetlerinde bulunan, 200’e yakın kitabın yayınlanmasına öncülük etti.

Ulusal düzeyde yayın yapan Kalem ve Onur Dergisi’ni yayınladı.

Birçok popüler yazarı Erzurum’a getirterek imza günleri düzenledi, konferans, söyleşi ve panellere öncülük etti

Ailevi nedenlerle İstanbul’a hicret edip orada da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sosyal aktivitelerde görev aldı.

Radyoda eğitim kültür programları yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği üyesi idi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının eğitim kültür komisyonlarında çalıştı.

Esenler Güzide Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kuruluş sürecinde görev yaptı.

Eğitimde güzel örnekler, Türkiye Değer Ödülleri gibi yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. 19.Milli Eğitim Şurası İstanbul çalıştayında görev aldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü strateji geliştirme bölümünde Değerler Eğitimi Koordinatörlüğü ve MEB Ders Kitaplarının yazımında görev aldı. Öncü Okul Yöneticiler Derneğinin kurucuları arasında yer aldı.

Kitaplarından bazıları; İnsanları Tefrikaya Düşüren Faktörler Özgürlük Paylaşmaktır Halkın Valisi Recep Yazıcıoğlu Bir Barış Elçisi Olarak Hz. Muhammed Değerleri Yaşamak ve Yaşatmak.

Cami kürsüsünden ahiret yolculuğuna çıkan kardeşimizin ölümünden duyduğumuz üzüntü büyüktür.

Cenazesi bugün, hayatını kaybettiği camide kılınacak ikindi namazı sonrasında defnedilecek.

Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Muzaffer TAŞYÜREK

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.