Dolar 32,3307
Euro 35,0310
Altın 2.282,61
BİST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ÇAMLARIN ÖLÜMÜ HERKESİ ÜZÜYOR

ÇAMLARIN ÖLÜMÜ HERKESİ ÜZÜYOR
8 Temmuz 2019 01:40

ERZURUM‘da, özellikle de Dadaşkent Yolu üzerinde bulunan çok sayıda çam ağacından kiminin kısmen, kiminin de tamamen kuruması, “ağaç yoksulu” vatandaşı derinden etkiliyor.

Şehrin girişine ayrı bir hava ve görsellik katan Dadaşkent Yolu üzerindeki çam ağaçlarının kuruması, çevreye duyarlı insanların gözünden kaçmıyor.

Şehir genelinde, özellikle de Atatürk Üniversitesi ve Karayolları güzergahında bulunan çam ve mazı ağaçlarının kurduğunu gören vatandaşlar, bunun nedenlerinin araştırılmasını istiyor.

Erzurum’da bu konularda çalışma yapabilecek kurumlar bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi elemanlarını, akademisyenlerini ve uzmanlarını, yani bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz. Çam ölümlerinin nedenleri belki araştırılıyor da olabilir, bilmiyoruz. Varsa böyle bir araştırma, bizi aydınlatsınlar. Yoksa da hiç vakit geçirmeden araştırmaya ve çalışmaya başlasınlar. Ağaçlarımız gözümüzün önünde ölüyor. Buna çare bulunması lazım” diyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.