Dolar 32,3151
Euro 35,1407
Altın 2.294,85
BİST 9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

CEMAL ALMAZ, YAŞANANLARI VE PERDE ARKASINI ANLATTI…

CEMAL ALMAZ, YAŞANANLARI VE PERDE ARKASINI ANLATTI…
9 Temmuz 2019 17:47 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2019 17:53

ERZURUM Kongresi’nin 100’ncü Yılı Kutlamaları çerçevesinde, geçtiğimiz cumartesi günü Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen ve ardında yığınla dedikodu bırakarak noktalanan rekor denemeli cağ kebabı şenliğinde yaşananların, öncelikle “cağ kebabı lokantacılarının ayıbı” olduğu belirtildi. O gün ve öncesinde yaşananları ecrzurumdanhaberler.com’a anlatan Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, “Erzurum’da işletmecilik yapan 55 cağ kebabı lokantacısına çağrı yaptık. Sponsor arıyorduk. İş, reklam karşılığı yapılacaktı. Teklifimize sadece Gel Gör Cağ Kebabı İşletmecisi Şakir Usta olumlu cevap verdi, bize de teşekkür etmek düştü” dedi.

ecrzurumdanhaberler.com’a İÇİNİ DÖKTÜ

Milli Mücadele’nin 100’üncü Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, 6 Temmuz Cumartesi günü “Bin kişi ile başbar ve 919 kilo cağ kebabı rekoru” denemesi yapıldığını, ancak gündeme etkinlikten daha çok,, sonrasında yaşananların ve yapılan dedikoduların geldiğini hatırlatan Cemal Almaz, konuyla ilgili merak edilen tüm noktaları ecrzurumdanhaberler.com’a anlattı. Başta sosyal medya olmak üzere, çeşitli basın, yayın organlarında yazılanların abartılı ve yanlış olduğunu özellikle vurgulayan Cemal Almaz, konuyla ilgili olarak şu ayrıntıları aktardı:

55 LOKANTACIYA DAVET ÇIKARTILDI

“- Etkinliklerle ilgili olarak oluşturulan komitede, 919 kilo cağ kebabı fikri ortaya atıldı ve kabul gördü. İşin organizesi de bize verildi. Erzurum’da ne kadar cağ kebabı lokantacısı varsa, hepsini belirledik. 55 işletmeye ayrı ayrı yazı yazdık, yazıları elden teslim ettik. İşi sponsorluk yöntemiyle yaptıracaktık, yani işin içinde para yoktu. Davetimize 55 işletmeciden sadece 6’sı icap etti. Erzurum’un tanınmış işletmecileriyle kurumda bir araya geldik, beklentilerimizi dile getirdik. İşi reklam karşılığı yaptıracaktık. 919 kilo cağ kebabı istiyorduk. Toplantıya katılan ustalar, değişik türde birçok olumsuzluk dile getirdi. Kimi ‘eleman bulamayız’, kimi ‘o kadar cağ bulmak zor olur’, kimi ‘çok et isteniyor’ dedi. Biz de elimizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağımızı kendilerine ilettik, işin Erzurum’un, dolayısıyla cağ kebabının tanıtımıyla doğrudan ilgili olduğunu, bu işin bir memleket meselesi olduğunu, herkesin bu konuda fedakarlık yapması gerektiğini belirttik.”

SADECE BİRİ GERİ DÖNÜŞ YAPTI

Toplantıya katılan lokantacıların düşünme süresi istediğini, daha sonra sadece Gel Gör cağ Kebabı İşletmecisi Şakir Usta’nın kendilerine dönüş yaparak, “Biz bu işi üstleniyoruz” dediğini hatırlatan Cemal Almaz, “Diğer lokantacılardan dönüş yapan olmadı. Şakir Usta, 600 kilo et ile cağ kebabı yapacaktı. İşte kullanılacak diğer malzeme ve ekipman ile birlikte ağırlığın 919 kiloya ulaşacağı zaten görülüyordu. Biz de hazırlıklara başladık, gerekli afiş ve ilanları hazırlattık. Reklam çalışmalarını sosyal medyada yaymaya başladık. Bu işin gerçekleşmeyeceği yolunda görüş beyan eden diğer lokantacılardan isimleri toplum tarafından iyi bilinen bilinen bir iki usta, 919 kilo cağ kebabı yapılamayacağı dedikodusunu yaymaya başladı” dedi.

KAVGA ÇIKTI, POLİSLER DARP EDİLDİ

Şenlik günü de meydanda, aynı kişilerin benzeri türde dedikoduyu uluorta söyleyerek zihinleri bulandırdığına işaret eden Cemal Almaz, sözlerini şöyle noktaladı:

“- Anlayacağınız o kişiler, işin içine çomak soktular. Bu yetmezmiş gibi, cağ kebabı dağıtımında kendini bilmez bir grubun, sivil polisler dahil cağ kebabı yetiştirmeye çalışan lokantacı arkadaşlara saldırması, görevlileri darp etmesi işin tadını iyice kaçırdı. Oysa her şey çok güzel gidiyordu. Bar oynanmış, cağ kebabı vinç ile yerine oturtulmuştu. Neymiş efendim, 919 kilo et yokmuş! Başka yerlerde adamlar ’20 ton hamsi dağıttık’ diyor ya da ’30 ton mesir macunu yenildi’ diye açıklamalar yapıyor da kimse itiraz etmiyor, bize gelince herkes Doğrucu Davut kesiliyor. Kaldı ki, bizim söylediklerimizde herhangi bir yanlış, hile, abartı diye bir şey yok. Amacımız Erzurum’u, Erzurum’un değerlerini,  cağ kebabını ülke gündemine taşımaktı. Aslında başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Ekranlarda olduk, canlı yayınlar yapıldı, ertesi günü ülkenin önemli gazeteleri, hatırı sayılır genişlikte haberlerimize yer verdi. Sadece bazı lokantacıların kıskançlığı, çekememezliği işi dedikodu noktasına taşıdı, işte o kadar!”

Öte yandan, kongre kutlama etkinliklerinin devam ettiğini, önümüzdeki günlerde çok daha farklı projelerin uygulamaya geçirileceğini belirten Cemal Almaz, “İnsanlarımız çok güzel etkinlikler görecek, yaşayacak ve eğlenecekler” hatırlatması yaptı. erzhaber

YORUMLAR

  1. Kamil Polat dedi ki:

    Erzurum esnafının (genelinin demiyorum) çekememezlik, hasetlik, dedikodu ile ilimize zarar verdikleri aşikar. Burda itiraz eden bir kaç kendini bilmez ne olduğu belli amaçlarının ne olduğu belli. Dikkate almamak lazım diyorum Cemal Almaz’ ın bir kaç yıldır ilimiz için çalışmalarını görüyoruz ve daha önceki çalışanlarıda (yatanları) gördük. Meyve veren ağaç taşlanır…