Dolar 32,3799
Euro 35,1599
Altın 2.323,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

CEVAP BEKLEYEN SORU: ERZURUM TAŞRA MI?

CEVAP BEKLEYEN SORU: ERZURUM TAŞRA MI?
7 Kasım 2018 11:22 | Son Güncellenme: 7 Kasım 2018 11:53

YAKLAŞIK 58 yıllık bir maziye sahip olan ve küçültülerek “haber şefliği”ne dönüştürüldükten sonra, Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’ne bağlanacağı söylenen TRT Erzurum Radyosu ile ilgili iddiaları gündeme getiren ve Cumhurbaşkanlığı Makam’ına bir soru önergesi veren İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’ye verilen yanıttaki bazı ifadeler kafa karıştırdı.

Radyonun geleceği ile ilgili sorulara muğlak cevapların verildiği önergede, Erzurum’un “taşra teşkilatı” olarak gösterilmesi, hem üzüntü ile karşılandı, hem de şaşkınlık yaşattı.

erzurumdanhaberler GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Kapatılacağı yolunda iddiaların ortaya atıldığı günlerde, yaptığı haberler ile konuyu gündeme taşıyan, erzurumdanhaberler.com’u yayınları Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Aydın ile Naci Cinisli’yi harekete geçirmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, TRT Erzurum Müdürlüğü’ne “destek” ziyareti yapmış, radyonun kapanmaması adına gereken girişimlerde bulunacağını açıklamıştı.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na bir soru önergesi vermişti. Önergesinde, 2954 sayılı TRT kanununda yapılan değişiklikleri hatırlatan Cinisli, TRT Erzurum Radyo Müdürlüğü’nün şefliğe dönüştürüleceği ve Diyarbakır Radyo Müdürlüğü’ne bağlanacağı yolunda iddiaların doğru olup-olmadığını sormuştu.

KAPATILACAK MI, KAPATILMAYACAK MI BELLİ DEĞİL

Naci Cinisli’nin önergesine verilen cevapta, TRT’nin 2954 sayılı yasa ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda faaliyetlerini yürüttüğü hatırlatıldı. Yaşanan teknolojik gelişmeler doğrultusunda kurum bünyesinde, kamu menfaati de göz önünde tutularak gerekli düzenlemelerin yapıldığı ve bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

TRT Yönetim Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda “taşra teşkilatı”nın verimliliği ve kamu menfaati adına gerekli çalışmaların yapıldığının belirtildiği yazıda, Erzurum Radyosu’nun geleceğine yönelik herhangi bir açıklamaya yer verilmezken, Erzurum’un “taşra” olarak değerlendirilmesi, üzüntüyle karşılandı.

Sosyal medyadaki sayfasında #erzurumtaşradeğildir hashtagı ile tepkisini dışa vuran ve önergeye verilen cevabı, “Verilen cevap kesin ifadelerden uzak ve muğlaktır. Fakat cevabın en üzücü kısmı ise Cumhurbaşkanlığı’nın Erzurum’umuzu TAŞRA olarak görmesidir” paylaşımı ile duyuran Cinisli’ye takipçilerinden destek yağdı. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.