Dolar 32,5056
Euro 34,5851
Altın 2.498,66
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 18°C

ÇİFTE MİNARELER’DE KONUŞAN FOTOLAR

ÇİFTE MİNARELER’DE KONUŞAN FOTOLAR
14 Temmuz 2020 15:37 | Son Güncellenme: 15 Temmuz 2020 05:10

HAİN FETÖ kalkışmasının 4’üncü yıldönümünde Çifte Minareli Medrese’de “konuşan fotoğraflar” sergilendi. Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşen sergide yeralan fotoğraflar, izleyicilere o meşum (kötü ve uğursuz) geceyi bir kez daha hatırlattı, bir kez daha yaşattı.

On Beş Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla bir dizi etkinlik ve program düzenlendi. 17 Temmuz’a kadar sürecek etkinliklerin ilk ayağında, Çifte Minareli Medrese’de o günleri yansıtan fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı.

TARİHİ MEKANDA SERGİ

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzurum İl Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Gazeteciler Cemiyeti’nin destekleri ile tarihi Çifte Minareli Medrese’de açılan sergide fotoğraflar adeta konuştu.

Vali Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’ın kurdele keserek açılışını yaptığı sergi ilgi gördü.

BÜTÜN UNSURLAR KARŞI KOYDU

Dört yıl önce bir ihanetle karşı karşıya kalındığını hatırlatan Vali Memiş, “2016 yılında ülkemiz ve devletimiz çok ciddi bir ihanet hadisesiyle karşı karşıya kaldı. Kahraman milletimiz bu hain kalkışmaya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve önderliğinde, devletimizin bu ihanet şebekesine bulaşmamış bütün unsurları, Türk Silahlı Kuvvetleri, kahraman ordusu, polisi, jandarmasıyla direniş gösterdi. Tabi bunun bedeli de oldu. 251 vatandaşımız FETÖ’nün hain darbe girişiminde şehit, 2193 vatandaşımız da gazi oldu. Erzurum’da da 5 şehidimiz oldu, 7 kardeşimiz de gazi oldu. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar ve uzun ömürler diliyorum” dedi.
Açılışın ardından vatandaşlar da sergideki fotoğrafları inceledi. Sergi, 17 Temmuz Cuma gününe kadar gezilebilecek. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.