Dolar 32,3397
Euro 35,1175
Altın 2.311,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

CİNİSLİ: ERZURUM, YAPTIĞI FEDAKARLIKLARIN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

CİNİSLİ: ERZURUM, YAPTIĞI FEDAKARLIKLARIN KARŞILIĞINI ALAMIYOR
18 Aralık 2018 17:53 | Son Güncellenme: 18 Aralık 2018 17:56

BÜTÇE görüşmelerinin TBMM’de tüm hızıyla devam ettiği şu günlerde, Erzurum’un ve Doğu anadolu Bölgesi’nin sorun ve sıkıntılarını sıklıkla gündeme taşıyan İYİ Parti Milletvekili Naci Cinsli, göçün yarattığı ve yaşattığı olumsuzluklara dikkat çektiği konuşmasında, ” Göçe göz yumulması, beraberinde telafisi mümkün olmayan vahim sonuçlar doğurabilir. Yarınlarda bu sorunun karşımıza bir milli güvenlik sorunu olarak çıkmasından korkarım” diye konuştu.

Erzurum’un dünden, bugüne geçen yıllar içinde ülkenin “ileri karakolu” olma görevini hakkıyla yerine getirdiğini kaydeden Naci Cinisli, bölgeden artarak devam eden göç olgusunun doğuracağı tehlikelere dikkati çektiği konuşmasında, şunları söyledi:

GÖÇE GÖZ YUMULMAMALIDIR

“Türk tarihinde önder şehirlerin başında gelen Erzurum, yapmış olduğu fedakarlıkların karşılığını maalesef alamıyor. Başta Erzurum olmak üzere bölge illerinden göçe göz yumulması, beraberinde telafisi mümkün olmayan vahim sonuçlar doğurabilir. Yarınlarda bu sorunun karşımıza bir milli güvenlik sorunu olarak çıkmasından korkarım. İnsanlar, topraklarını, yurtlarını göç ettikleri yerlerde gördükleri fırsatlardan dolayı değil, kendi memleketlerindeki yokluk ve fırsatsızlıklardan dolayı, gözleri arkada kalmış olarak terk ediyorlar. Ülkemizin geleceği ve birliği açısından bölgelerarası gelişmişlik farkları asgariye indirilmelidir. Önemli bir iktisadi merkez olmakla birlikte, Doğu Anadolu’nun da kalbi olan Erzurum, milli gelirden yüzde 1’in altında pay alıyor. Bölgesinde en fazla vergiyi ödeyen Erzurum’umuza yapılan haksızlık hiçbir şekilde açıklanamaz.”

MİLLET GİDEREK FAKİRLEŞİYOR

TBMM’de yaptığı konuşmasında, bölge insanının yaşadığı geçim sıkıntısına da dikkati çeken Cinisli, “Milletimiz giderek fakirleşiyor, geçim sıkıntısı yaşıyor, faturalarını ödeyemiyor. 10 sene evvel 8 milyon olan icralık doysa sayısı bugün 20 milyona ulaşmıştır.Memleketim Erzurum’da 2 olan İcra Dairesi 7’ye çıkmıştır. Son zamanlarda aşırı artan elektrik ve doğalgaz fiyatları 8 ay ağır kış şartlarının yaşandığı Erzurum ve diğer çevre illerinde hayatı yaşanamaz hale getirdi. Göçün önlenmesi, yatırımın kolaylaştırılması ve hayatın yaşanılır hale gelmesi için, doğalgaz ve elektrik fiyatları ile ilgili bölgeyi teşvik manasında muafiyetler getirilmesini hassasiyetle vurguluyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.