Dolar 32,5330
Euro 34,8194
Altın 2.434,89
BİST 9.726,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!
15 Mayıs 2017 15:34

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Erzurum Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (ESMEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı yılsonu sergisi sanatseverlerden tam not aldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sergi, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda açıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın yanısıra diğer yetkililerin katıldığı açılış, renkli görüntülere sahne oldu.

Vali Seyfettin Azizoğlu, yaptığı konuşmada, Erzurum’da her gün başka bir güzelliğe imza atıldığını hatırlattı ve şunları söyledi:

GELENEKLER CANLI TUTULUYOR

“ESMEK kurslarının da bugün açılış töreni yapılıyor. Çocuklarımız, kızlarımız, kardeşlerimiz, annelerimiz hem evde işlerini yapıyor hem de bir meslek ediniyorlar. Yöresel ve geleneksel mesleklerimiz yaşatılıyor. Onları canlı tutuyoruz. Gelecek nesillere aktarıyoruz. ESMEK’te görev yapan bütün arkadaşlarıma bütün görevlilere ve bu kurslara ilgi gösteren kızlarımıza, kardeşlerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

KÜLTÜREL HAYATA RENK KATIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, ESMEK’in şehrin eğitim ve ekonomi hayatına sunduğu katkıyı anlattı ve şunları söyledi0

“Şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına renk katan Erzurum Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, eğitimi tamamlayan ve kent istihdamına yön veren bir konuma ulaşmıştır. Kişisel birikimi yükseltmek, meslek edindirmek, aktif üretici olmak ve gelir elde etmek gibi birçok özelliğe sahip olan bu sosyal doku projesiyle Erzurum’a modern, kaliteli ve artı değer katan bir eğitim imkânı sunmaktayız. Kent merkezi ve ilçelerimizde toplam 17 noktada bulunan ESMEK’lerde son 3 yılda 56 farklı branşta yaklaşık 2 binin üzerinde kurs açtık. 14 günden başlayarak 8 aya kadar süren kurslarımızda şimdiye kadar 20 bin vatandaşımız eğitim gördü.”

UĞUR SAĞIROĞLU, FOTOĞRAF HEDİYE ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlerin hazırladığı biri birinden güzel ürünlerin sergilendiği çadıra geçildi. Burada hemen tüm stantları gezen ve hem kurs öğretmenleri, hem de kursiyerlerle ilgilenen Başkan Sekmen’e ve diğer konuklara, çektiği fotoğraflar ile son zamanlarda adından sıkça bahsettiren Uğur Sağıroğlu, Erzurum fotoğrafları hediye etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.