Dolar 32,4979
Euro 34,9774
Altın 2.431,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

ÇOMAKLI: ÖNEMLİ SORUNLARIMIZ VAR, ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ!

ÇOMAKLI: ÖNEMLİ SORUNLARIMIZ VAR, ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ!
22 Haziran 2017 12:38

ERZURUM Basını ile iftar yemeğinde biraraya gelen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapımı devam eden gözlemevi projesinde olmadık sorunlar yaşadıklarını hatırlattı, “İhaleyi yerli bir firma almıştı, işi yüzüne, gözüne bulaştırdı, biz Erzurumlular’a özgü bir ifadeyle, her şeyi zehir, zuggum ettiler” dedi.
Üniversite Konukevi’nde verdiği iftar sonrası bir değerlendirme yapan Rektör Çomaklı, yayınlanan bazı haberlerden dolayı, o haberleri yapan internet sitelerine sitem etti.
İHALEYİ İPTAL ETTİK
Erzurum’da inşaat sezonunun kısa olduğuna dikkati çeken Çomaklı, “Çok kısa bir inşaat sezonu var. Değerlendirmemiz lazım. Gözlemevi ihalesini yerli bir firmaya verdik. Çok yanlışlar yaptı, zehir zuggum etti, işi yüzlerine, gözlerine bulaştırdılır. Baktık olmuyor, ihaleyi iptal ettik ve hatta dava açtık. İhaleye de yeniden çıktık. Ancak, ihalelere gelip, giren olmayınca, şaşırdık. Meğer o firma, şirketleri tehdit etmiş. Sorunu Ankara’dan çözdük. İhalemizi yaptık, işe kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.
Konuyla ilgili olarak, işi yüzüne, gözüne bulaştıran şirkte sanki hpaksızlık yapılmış gibi haber  yapıldığını belirten Rektör Çomaklı, “Yazdılar, ama haksızca . Gecikmeden dolayı, üniversitemizin zararı 5 milyon lira. Oysa işin toplam bedeli o kadar” hatırlatması yaptı. Haberi yapan internet sitesini, isim vermeden ağır sözlerle eleştiren ve “Biliyoruz, para almış, öyle yazmışlar” diye suçlayan Rektör Çomaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
HASTANEDE DOKTOR-ASİSTAN YOK
“O site sorumlularını mahkemeye verdik. Ama zarardan da kurtulamadık. Her hafta senato toplantısı yapıyoruz. Önemli sorunlarımız var. Çözmek için çalışıyoruz.  10 araştırma üniversitesinden biri olmak istiyoruz. Temmuz aynının ortalarında Ankara’ya gidecek ve kendimizi anlatacağız. Göreve başladığımız günden, bugüne geçen süreçte 40’ın üstünde sanayi kuruluşunu ziyaret ettik, işbirliğine gitmenin yollarını arıyoruz. Alkol ve uyuşturucu mücadele merkezi oluşturduk. Yeni patates cinsleri için, patent başvurusu yaptık. 110 hobi bahçesi oluşturduk ve hocalarımıza teslim ettik. Aratürk Üniversitesi Yayınevi’ni yeniden işler hale getirdik. Edebiyat fakültesinin temelini atıyoruz. 40’ın üstünde inşaatımız var. Şehre katkımızı sürdürüyoruz.  Araştırma hastanemizin çoğu servislerinde doktor-asitan yok. Ayda ortalama 20 milyon lira gideri olan, övünerek söylemeliyim ki, hiç borcu olmayan ve kendi yağı ile kavrulan bir hastanemiz var. Devletten 5 milyon lira altyapı için para geldi. Oysa hastanenin eksiklerini gidermek için, 25 milyon liraya ihtiyaç var. Türkiye’de borcu olmayan tek hastaneyiz. Yılda bir miyon hasta geliyor. Güven ve tertip çok önemli. Vstandaş Bölge’yi değil de bizi tercih ediyorsa sebebi bundandır.” erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.