Dolar 32,5752
Euro 35,0138
Altın 2.432,68
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

ÇÖP KUTUSU MUAMMASI

ÇÖP KUTUSU MUAMMASI
1 Mart 2017 06:14

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şehrin belli yerlerine yerleştirilen çöp kutuları, gören herkese “bu da ne?” dedirtiyor.

Çöp kutularının yerin altına gömülmesi işini son derece doğru ve isabetli bulan vatandaşlar, “Ancak uygulamada sıkıntı var. Yeraltına alınan bölgelerde eski çöp kutularının kullanılıyor olması, kafa karıştırıyor” dediler.

DÜŞÜNCE DOĞRU AMA!

Çöp kutularının yeraltına alınması işini son derece “doğru ve isabetli” bulan vatandaş, uygulamadaki “yanlışlığı” görünce, *bu ne lahana turşusu, bu ne perhiz” demekten kendini alamıyor. Trafik sıkışıklığının had safhada olduğu Çaykara bölgesinde, yeraltına alınan çöp kutularının yanında, halen daha eski kutuların bulunuyor oluşu, gören herkese “O zaman yenilerini niye yaptınız?” dedirtiyor.

Erzurum’un çöp kutularının ortadan kaldırılması ve sistemin yeraltına gömülmesini birçok açıdan doğru bulan vatandaşlar, “Çöp kutularının yeraltında olması, çevreyi kirlilikten kurtaracak. Aynı zamanda atık kağıt ve malzeme toplamak için ne yaya, ne de araç trafiğine dikkat etmeden keyfi şekilde park eden hurdacıların yaşattığı sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Aynı zamanda ayıklanmadan toplanacak çöpler, belediyeye de ciddi gelir getirecek. Ama uygulamada sanki sıkıntı var. Çoğu yerde eski çöp kutularının varlığı, sistemde yanlışlık olduğunun bir göstergesi gibi geliyor bize” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.