Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

DAĞI BIRAK, BURAYA BAK BAŞKAN!

DAĞI BIRAK, BURAYA BAK BAŞKAN!
20 Temmuz 2020 16:38 | Son Güncellenme: 20 Temmuz 2020 16:43

KIZILAY Erzurum Şube Başkanlığı’nın öz be öz malı olan Palandöken’deki otelin haraç mezat satılacak olması vatandaşı fazlasıyla öfkelendirirken, gözleri Merkezi Yönetim Caddesi’nde bulunan ve kaderine terkedilmiş tesislere çevirdi.

Bir zamanlar hastane ve iş merkezi olarak kullanılan, halıcılık atölyelerinin bulunduğu binayı gösteren vatandaşlar, Kızılay Genel Başkanı Kenan Kınık’a seslendi, “Sayın Başkan dağı, dağdaki oteli bırak da, gel Kızılay’ın boynu bükük yerlerine bir bak da buraları değerlendir” dediler.

ALTIN TEPSİ İÇİNDE SUNULDU

Kızılay’ın efsane Şube Başkanı Mithat Turgutcan’ın yapımını başlattığı, mevcut Başkan Hüseyin Bozhalil’in de büyük özveri göstererek tamamladığı, ancak işletme fırsatı bulamadan elinden alınarak MÜSİAD’ın Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar’ın bir zamanlar başkanlığını yaptığı Türkiye Kayak Federasyonu’na altın tepsi içinde ikram edilen Palandöken’deki otelin  satışa çıkartılacak olması, “kimin malı kime satılıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Kâr amacı gütmeyen, halkın malı niteliğindeki Kızılay tarafından Palandöken’de yaptırılan otel, iki yıl kadar önce tamamlandı. İçinin tefrişatına başlanılacağı sırada, Kızılay Genel Başkanlığı tarafından Türkiye Kayak Federasyonu’na kiralanan(!) otel, turistik bir tesisten daha çok, sporcuların kamp yaptığı  bir yer olarak kullanıldı.

YARAR’A ÖZEL ODA YAPILDI

Başkan Erol Yarar’a özel olarak döşenen konforlu odanın dışında, diğer odalara ranzaların yerleştirildiği tesisin kirası geçen zaman içinde ödenmedi. Erol Yarar’ın Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı seçimini kaybetmesinden sonra, yeniden Kızılay’a geçen otelin bu defa da ihaleye çıkartılarak satılmak istenmesi, Erzurum’da öfke rüzgarlarının esmesine neden oldu.

ATIL DURUMDA BEKLİYOR

Kızılay genel Başkanlığı’nın hazıra konma alışkanlığını bir kenara bırakıp, değeri yüksek, ama atıl durumda olan mülklerle uğraşmasını ve ekonomiye kazandırmasını isteyen vatandaşlar, “Kızılay’ın yıllarca başkanlığını yapmış Mithat Turgutcan’ın bir zamanlar idare merkezi olarak kullandığı, yan tarafında hastanesi, arka taraflarında halıcılık atölyeleri, üst katlarında işyerleri bulunan Merkezi Yönetim Caddesi’ndeki devasa binası hayli zamandan beri boş, öylece bekletiliyor. Mevcut Başkan Hüseyin Bozhalil’in de belli ki gücü üst yönetime çatmıyor. Burada milletvekillerinin ve belki Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün devreye girmesi gerekiyor. Ama kimsede o hareketlilik görünmüyor. Depreme dayanıklı değil diye yıllardan beri boş bırakılan bina özel mülkiyet olsaydı, böyle mi olurdu? Yazık oluyor” demekten kendilerini alamadılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.