Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

DAİB ÜYELERİ SÜRPRİZE FIRSAT VERMEDİ

DAİB ÜYELERİ SÜRPRİZE FIRSAT VERMEDİ
28 Nisan 2018 16:51

DOĞU Anadolu İhracatçılar Birliği’nde (DAİB) sürpriz yaşanmadı ve yeni Başkan Ethem Tanrıver oldu. Son derece çekişmeli, zaman zaman da sert bir atmosferde gerçekleşen seçimde ipi, 205 oy alan Ethem Tanrıver göğüsledi.

Doğu Anadolu ihracatçılar Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı, Palandöken Dedeman Ski Lodge Otel’de yapıldı.

Genel kurulda 2 liste yarıştı.

Birliğin 2006 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Cemal Şengel’in, iki dönem kuralı gereği başkanlığa aday olmadığı seçime Ethem Tanrıver ile Osman Bahar aday olarak girdi.

16 OY FARK

Toplam 394 delegenin oy kullandığı seçim, büyük çekişmelere sahne oldu. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı seçimin galibi, Ethem tanrıver oldu. Tanrıver’in kırmızı listesi delegelerden 205’inin oyunu alırken, beyaz listenin sahipi  Osman Bahar, 189 oy topladı.

Kongrede bir konuşma yapan ve 12 yıldan beri onurla sürdürdüğü görevin hayatı boyunca şerefini ve gururunu yaşayacağını belirten DAİB Başkanı Cemal Şengel, “Görev sürem boyunca bana büyük destek veren yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, birlik üyelerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. İşbaşına gelen arkadaşlarımızın bizden çok daha farklı ve güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum” dedi.

SORUMLULUĞUMUZ FAZLA

DAİB’in yeni Başkanı Ethem Tanrıver ise, “Bütün sektörleri içine alan bir Birliğimiz var. Bu gerçek, sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Seçimin tüm ihracatçımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Zor bir coğrafyamız var ama bölgemizin sorunlarının çözülmesi, bölgemizin gelişmesi için 4 sene boyunca tüm gücümüzle çalışacağız. 2017 Genel Kurul Seçimlerinde verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.