Dolar 32,3296
Euro 35,0509
Altın 2.281,73
BİST 8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

DAP’TAN İLGİNÇ UYGULAMA

DAP’TAN İLGİNÇ UYGULAMA
2 Ekim 2017 15:09 | Son Güncellenme: 2 Ekim 2017 15:10

DAP BÖLGESİNE 13 ADET MOBİL KESİMHANE…

DAP İdaresi tarafından finanse edilerek, Doğu Anadolu Bölgesi’ne 13 adet Mobil Kesimhane kurulacağı bildirildi. Desteklenen kesimhanelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yönetmelik hükümlerine uygun hizmet verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, desteklenen projelerden ilkinin Ağrı’nın Tutak ilçesinde montajının tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi. Diğerlerinin de kurulum çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Demir, “Bu mobil mezbahalar, kaçak kesimlerin önüne geçilmesi ve güvenilir gıda sunulması için önem taşıyor” dedi.

Göreve başladıklarında tarım ve hayvancılıkta var olan potansiyelin desteklenmesi ve altyapının güçlenmesi anlamında çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Başkan Demir, İdare olarak, bu konularda önemli çalışmalara imza attıklarını, sağladıkları desteklerin hem tarım hem de hayvan üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. Başkan Demir, “Hayvancılığın geçim kaynağı olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde, hayvan varlığının değerlendirebilmesi için bir altyapı projesi gerekmekteydi. Bizde bölgede hayvancılığın desteklenmesi ve güçlenmesi adına vatandaşın önünde var olan bir takım problemlerin çözümlenmesi için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Üreticilerimize daha güzel hizmeti sunabilmek için yapmış olduğumuz bu yöndeki çalışmaları devam ettiriyoruz. Bölgenin kalkınabilmesi, göç veren değil de göç alan bir bölge haline gelmesi ve çiftçilerimizin refahı, gelir düzeyinin yükselmesi önceliğimizdir” dedi.

Kurulacak 13 mobil kesimhane için toplam 7 milyon 155 bin lira ödenek sağlandığını belirten Başkan Demir, “Sağlıklı ve güvenilir gıda arzı ancak bu tür tesislerin çoğalmasıyla mümkün olacaktır” dedi. Çevre hassasiyetine uygun mobil kesimhanelerin hayata geçmesiyle hem üreticinin hem tüketicinin kazanacağını belirten Başkan Demir, açıklamasında şunları kaydetti:

“Küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi de yapılabilecek kapasiteleri farklı kesimhanelerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan ’Küçük Kapasiteli Kesimhaneler Yönetmeliği’ne uygun olacak şekilde hijyenik bir ortamda et kesimi gerçekleştirilecek. Bu da hizmetin daha hijyenik ve işçiliğin daha kolay yapılması anlamına geliyor. Ayrıca, paslanmaz çelikten imal edilmiş standartları yüksek kesimhaneler halkımıza ve kasap esnafımıza en güzel şekilde hizmet verecek. Bu tesislerin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

Modüler Kesimhanelerin özellikleriyle ilgili bilgi veren Başkan Demir, “Söz konusu kesimhanelerde, sığır yatırma kabini, hidrolik deri yüzme makinası, çeyrekleme hattı, ikiz ray hattı, iç organ çıkartma platformu ve oluğu, ayak-boynuz kesme makası, karkas bölme testeresi,  koyun kaldırma aparatı, koyun kanama hattı, şüpheli soğuk hava odası, havai hat ikiz ray kantar, hava tesisatı, veteriner hekim odası, bekleme odası, kompresör, kan tankı, su deposu, personel soyunma odası, WC ve lavabo, işkembe yıkama masası ve deri odası bulunuyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.