Dolar 32,3203
Euro 35,1119
Altın 2.298,90
BİST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

O HASTANESİZ OLMUYORMUŞ

O HASTANESİZ OLMUYORMUŞ
18 Ağustos 2020 09:07 | Son Güncellenme: 18 Ağustos 2020 09:08

MEVCUTLARI içinde Erzurum’un en eski ve köklü hastanesi Palandöken’in söndürülmek istenen yıldızı, korona olaylarında tırmanış baş gösterince giderek parlamaya başladı. Palandöken Devlet Hastanesi’nin bu şehir için vazgeçilmez olduğu, alınan son hıfzıssıhha kararlarıyla adeta tescillenmiş oldu.

Erzurum’un merkezinde yer alan, çoğu insana yürüme mesafesinde bulunan, şikayeti olan hastaların hekime kolaylıkla ulaşıp derdini anlatma şansı bulduğu Palandöken Devlet Hastanesi, Şehir Hastanesi’nin yavaş yavaş kendini göstermesiyle birlikte “üvey evlat” muamelesi görmeye başlamış, imkanları kısıtlanmış, kapatılması konusunda tavizsiz adımlar atılmıştı.

KAPISINA KARA KİLİT ASILACAKTI

“Depreme dayanıklı değil” denilerek kapısına kilit vurulmak istenilen Palandöken Devlet Hastanesi’nin imdadına, korona vakalarında yaşanan artış nedeniyle alınan İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararları yetişti.

Hekim sayısı azaltılan, kolu, kanadı tırpanlanan, neredeyse kapatılmak için gün sayan Palandöken Devlet Hastanesi’nin Erzurum içi, yöre insanı için büyük bir ihtiyaç olduğunu erzurumdanhaberler olarak sıklıkla gündeme getirdik. “Palandöken Devlet Hastanesi’ni Şehir Hastanesi’ne kurban edecek misiniz?”, “Kıymayın Palandöken’e, Yazık Etmeyin Erzurum’a”, “Numune, Mareşal Derken Sıra Palandöken’e geldi”, “Sözü Palandöken’e Getirdik ve Recep Akdağ’a Dedik ki…” başlıklarıyla, belli aralıklarla yazdığımız Palandöken Devlet Hastanesi, şimdilerde “kurtarıcı” oldu.

Yaşanan son olaylar ve vata sayılarında gözle görülür oranda yaşanan artış, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ‘nu yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan ek kararlar almaya itti.

Kurul salgınla mücadele adına kentteki hastanelerde düzenlemeler yaptı. İşte o düzenlemeler kapsamında Palandöken Devlet Hastanesi öne çıktı. Olağanüstü toplanan kurul, Şehir Hastanesi’nde bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla poliklinik hizmetlerini durdurma kararı aldı.

Yaşlı, engelli, işe giriş ve diğer sağlık kurulu raporlarının mağduriyetlere yol açılmaması için, Palandöken Ek Hizmet Binası’nda  poliklinik ve diğer ihtiyaç duyulan birimlerin planlanmasına ve hizmet vermelerinin sağlanması kararı, hastanenin “vazgeçilmezliğini” gözler önüne sermiş oldu.

Bu karardan sonra Palandöken Devlet Hastanesi’ne, ihtiyaç duyduğu alanlarda hekim ve yardımcı sağlık personeli takviyesinin yapılması, “nasıl olsa kapatıyoruz, artık gerek yok” denilerek sökülüp Şehir Hastanesi’ne taşınan radyoloji ünitelerinin geri getirilmesi, yine laboratuvarların ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanması kaçınılmaz hale geldi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Muhiddin dedi ki:

    Bina çürük se palandöken hastanesi gibi bir hastane yapılsın ama şehrin doğusuna hilalkent sanayi şükrüpaşa vb. Semtlerden bölge araştırma hastane sine ambulansla yarım saate gidiliyor.