Dolar 32,3154
Euro 35,1147
Altın 2.292,51
BİST 9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

DİKKAT, ÇIRAK ARANIYOR!

DİKKAT, ÇIRAK ARANIYOR!
28 Kasım 2016 03:55

13-trn

ERZURUM’un ticari hayatına ciddi anlamda canlılık kazandıran oto tamircileri başta olmak üzere, kerestecilerin, mobilyacıların, demir doğrama işi yapanların yoğunlukta bulunduğu Sanayi Semti’nde esnaf çırak bulamadığı için ya dükkan kapatıyor, ya iş değişikliğine gidiyor. Geriden gelen kimse olmadığı için, Sanayi’nin akıbetini hiç de parlak görmediklerini belirten esnaf, “Gelen çırakları törenle karşılar hale geldik. Gidişat hiç de iyi değil” diye yakınıyor.

O TİPLERDEN ÇIRAK OLMAZ

Okumayan, haylazlık yapan ve gözü sürekli dışarıda olan çocukları, babalarının, annelerinin kollarından tuttuğu gibi, “bir iş öğrensin” diyerek Sanayi’ye çırak olarak getirdiğini belirten esnaf, “O çocuktan değil çırak, hiç bir şey olmaz, olmuyor da. Zaten ana-baba da işin farkında. Sonuçta çocuk kendilerinin, onlar da kumaşlarının kalitesini biliyorlar” değerlendirmesi yapıyor.

İŞYERİMİ KAPATTIM

Özellikle kış ayları geldiğinde Sanayi’de çırakların işi bırakmaya başladığını, okullar tatile girdikten sonra ancak çırak bulabildiklerini belirten ve isminin saklı tutulmasını isteyen bir oto tamircisi, “Çırak bulamadığım için, dükkanı kapatmak zorunda kaldım” dedi.

SANAYİ’NİN AKIBETİ İYİ GÖZÜKMÜYOR

Yıllarca Sanayi’de oto tamirciliği yaptığını, müşterilerinin kendisinden memnun olduğunu belirten aynı usta, “Sanayi’de çırak yok. Kimse çocuğunu bir iş öğrensin, meslek sahibi olsun diye bize getirmiyor. Gelenler bir baltaya sap olamamış, haylaz tipler. O tiplerin zaten öğrenmeye, iş yapmaya niyeti bile yok. İyi bir terbiye görmüş, saygılı, efendi, iş öğrenmeye hevesli çırak bulamıyor, öylelerini neredeyse törenle karşılıyoruz. Anlayacağınız Sanayi’nin gidişatı iyi değil. Geriden kimse pek gelmiyor. Bu nedenle benim gibi birçok usta işi bıraktı. Kimisi de iş değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Onların çoğusunun da hayatlarından memnun olduğu söylenemez.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.