Dolar 32,4730
Euro 34,9255
Altın 2.435,25
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

DOSTLAR EYOF’TA GÖRSÜN MANTIĞI!

DOSTLAR EYOF’TA GÖRSÜN MANTIĞI!
5 Şubat 2017 21:07 | Son Güncellenme: 6 Şubat 2017 06:49

AVRUPA Gençler Olimpik Kış Oyunları EYOF’un başlamasına sayılı günler kala, şehrin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtımı noktasında beklenilen çalışmaların yapılmaması, tartışmaları da beraberinde getirdi. EYOF nedeniyle Erzurum’a gelecek yabancı sporcu ve yöneticilerin, şehrin önemli hiçbir yerini görmeden ve bilmeden ülkemizden ayrılacak olması, “Biz daha bu oyunları neden organize ediyoruz? Dostlar EYOF’ta görsün, gelenler yesin, içsin, eğlensin, sonra da çekip, gitsinler diye mi?” sorusunun çok daha yüksek sesle sorulmasına neden oldu.

İTİRAZLAR NEDEN ZAMANINDA YAPILMADI?

Erzurum ve ilçelerinin çok zengin turizm kaynaklarına sahip olduğunu bilenler, “Bugüne kadar neden sessiz kalındı? Niye Erzurum’a sahip çıkılmadı ve niye oyunların kaderi şehri bilmeyen, tanımayan yabancılara terkedilirken, bu işe itiraz eden olmadı, neden şehrin tanıtımına önem verilmedi” diye sormaya ve sorgulamaya başladılar.

Yaşanan duyarsızlığı sadece Erzurum Basını’nın bir bölümünün gündeme getirdiğini, geri kalan hiç kimsenin böylesi önemli bir organizasyonu görmediğini ve umursamadığını belirten ilgililer, “İşin en başında, oyunlar için koordinatör atandığında itirazlar yapılmalı, Erzurum sesini yükseltmeliydi. Ama birkaç yazar, çizerin dışında kimse yabancı bir organizatöre aldırış bile etmedi. Şehrin en bilindik değerlerinden bile habersiz olan bir koordinatör ile bu işin yürümeyeceği ortadaydı” dediler.

BAYKAN’IN ERZURUM’A GARAZI MI VAR?

Oyunların başlamasına çok kısa bir zaman kala, başta MHP olmak üzere, bazı çevrelerden “basın çok haklıymış” değerlendirmelerinin gelmesi de burukluk yaşattı. “Tanıtım treni”nin çoktan kaçtığını belirten Erzurumlu gazeteciler, bu işin sorumlusu olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürü Konyalı Mehmet Baykan’ı gösterdi, “Sayın Baykan’ın Erzurum’a özel bir garazı mı var, bunu öğrenmek istiyoruz” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.