Dolar 32,5060
Euro 34,8201
Altın 2.490,34
BİST 9.549,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

DSİ’DEN BİR ÖNEMLİ YATIRIM DAHA

DSİ’DEN BİR ÖNEMLİ YATIRIM DAHA
7 Temmuz 2018 13:07

ERZURUM‘a yönelik yatırımlarını sürdüren Devlet Su İşleri (DSİ), bir önemli işin altına daha imzasını atıyor. Şehir merkezine yakın sayılabilecek bir noktada bulunan, Tortum Yolu üzerindeki Karagöbek Köyü’nde başlattığı baraj yapımını hızla sürdüren DSİ’nin yaptığı hizmetler, takdir topluyor.

Erzurum’un verimli topraklarını su ile buluşturmanın yanında, vatandaşa içme ve kullanma suyu temin etmeye devam eden, bu arada da derelerdeki taşkın riskini azaltmayı sürdüren DSİ’nin bu hizmetlerinin bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı kaydedildi.

SUYU VE SULAMAYI BİLİNÇLİ YAPAN KAZANIYOR

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, su ve su kaynaklarını muhafaza eden, bilinçli sulama yapan ve suyu bilinçli kullanan toplumların, gıda ve tarımda yerini sağlamlaştırdığına işaret etti. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını kaydeden Acu, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“- Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle birlikte, makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkânlarının oluşmasını sağlayacaktır. Şehir merkezine yakın bir noktada başlattığımız Karagöbek Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Barajın tamamlanması ile birlikte depolanacak su ile 2 bin 160 dekar arazinin sulanması sağlanacak. Barajın gövde kazıları bitirilerek derivasyonu sağlandı, dolusavak 1.kademe kazıları ve yollar bitirildi. Bu yıl sonuna kadar barajın dolgu imalatlarının bitirilmesi hedefliyoruz.”

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Murat Acu, temelden yüksekliği 37,5 metre olan Karagöbek Barajı ve Sulama Projesi’nin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon.296 bin lira katkı sağlanacağının da altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.