Dolar 32,3695
Euro 35,0258
Altın 2.325,72
BİST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

DÜNÜN HASTANESİ, BUGÜNÜN MODERN VİRANESİ OLDU

DÜNÜN HASTANESİ, BUGÜNÜN MODERN VİRANESİ OLDU
19 Ekim 2016 17:47

14-hstn-mnst

ARAŞTIRMA’YDI, ÇÖPLÜK HASTANESİNE DÖNÜŞTÜ

“İSRAF nasıl olur?”

Sakın ola ki, aklınıza hemen “ekmek israfı” gelmesin!

Ekmek israfına rahmet okutacak savurganlığın nasıl olduğunu görmek isteyenler, çok uzaklara değil, Yenişehir’in girişindeki eskiden Aziziye Araştırma Hastanesi olarak kullanılan, şimdilerde tinercilerin, uyuşturucu müptelalarının, arsızların, hırsızların mekanı haline gelmiş “modern virane”ye gidebilirler.

Anavatan Partisi’nin iktidarda olduğu yıllarda “askeri hastane” olarak yaptırılan, yapımı tamamlandıktan sonra, askeri hastane olarak kullanılmasından vazgeçilen ve ortada kalan trilyonluk tesis, sonunda Atatürk Üniversitesi’ne devredilmişti. O dönemin yönetimi de, binası yetersiz olan Araştırma Hastanesi’ni ikiye bölerek, anabilim dallarının bir bölümünü bu binaya taşımıştı.

TALAN EDİLDİ

Geçtiğimiz yıla kadar Aziziye Araştırma Hastanesi adı altında vatandaşa hizmet veren bina, üniversitenin burayı boşaltması üzerine “çöplük hastanesi”ne dönüştü. Bir anda hırsızların, uğursuzların mekanı haline gelen bina, kısa zamanda resmen yağmalandı. Para edecek metal aksamı, çatılarının sacına varıncaya kadar sökülen binanın kapısı, penceresi, camı, çerçevesi de sanki düşman malıymış gibi, darmadağın edildi.

Bir bölümü geçici olarak Adli Tıp Kurumu tarafından kullanılan, öte kısımları sarhoşlar, ayyaşlar, uyuşturucu müptelaları ve fuhuş yapan insanlar tarafından “suç yatağı” haline dönüştürülen devasa yapının akıbetinin ne olacağı bilinmiyor.

Vatandaş, şehri yöneten yetkililerden, “bu binasın geleceği ne olacak?” sorusuna cevap bekliyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.