Dolar 32,3192
Euro 35,0609
Altın 2.309,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

DÜNYANIN ARKEOLOĞ ADAYI GENÇLERİ ERZURUM’DA BULUŞACAK

DÜNYANIN ARKEOLOĞ ADAYI GENÇLERİ ERZURUM’DA BULUŞACAK
6 Mart 2019 20:39 | Son Güncellenme: 6 Mart 2019 21:11

ATATÜRK Üniversitesi, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda arkeoloğu Erzurum’da ağırlamaya hazırlanıyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın katkılarıyla, Arkeoloji Bölümü ve Arkeoloji Kulübü tarafından düzenlenecek olan 10. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu, 13-16 Mart 2019 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Kulüp Danışmanı  Dr. Öğr. Üyesi Hasan Kasapoğlu, daha önce ülkemizin çeşitli illerinde gerçekleştirilen Arkeoloji Öğrenci Sempozyumu’na bu yıl evsahipliği yapacak olmanın heyecanını duyduklarını söyledi.

Sempozyumun konukları arasında lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan 41 sunumcu ve 53 temsilcinin yanısıra, 300 katılımcı bulunacağını belirten Hasan Kasapoğlu, şunları söyledi:

“- Geçtiğimiz yıl Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyuma bu yıl Atatürk Üniversitesi olarak bizler evsahipliği yapacağız. Sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından, farklı üniversitelerden katılımlar olacak. Öğrenci sempozyumunda, farklı disiplinlerin arkeoloji ortak paydasında birleşmesiyle nitelikli ve öğretici bir program uygulanması hedeflenmektedir.

Sunumlar, arkeoloji literatürüne prehistorya olarak girmiş, yazısız çağlardan itibaren arkeolojiye konu olmuş, geniş konu dağarcığına sahip olup, arkeolojinin koruma onarım tedbirleri ve arkeolojiyi günümüzde yaşatacak deneysel arkeolojik çalışmalar ile arkeoloji bilim dünyasının olduğu kadar söz konusu alanda bilimsel faaliyet gösteren kitle dışına da hitap eder niteliktedir. 10’uncu Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu ile ülkenin çeşitli illerinden gelen katılımcılar, yalnızca sempozyuma katılımda bulunmayacak, aynı zamanda Erzurum’un tarihi mekânlarını da gezip görebilme fırsatı elde edecekler.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.