Dolar 32,3583
Euro 34,9921
Altın 2.326,20
BİST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

DUR-KALK’LARLA SİNİR BOZAN YOL

DUR-KALK’LARLA SİNİR BOZAN YOL
17 Ağustos 2017 08:46

GÜNLÜK hayatta yaşanan sorun ve sıkıntılara, mantıklı ve hayatı kolaylaştıracak çözümler getirecek yerde, “yasak” koyarak “keyfi” yaklaşım gösteren anlayışa, vatandaş isyan ediyor.

Günden güne daha da büyüyen trafik sorununun üstesinden gelemeyen yerel yönetimlerin, sağa-sola dönüş yasağı getirerek, kavşaklara bol keseden trafik ışıkları koyarak, ya da en kullanışlı caddelerde park yasağı uygulayarak sorunu çözme yanlışlığına gitmesi, vatandaşı iyiden iyiye çileden çıkartıyor.

ADIMBAŞI BİR IŞIK DA OLMAZ Kİ

Erzurum’dan, Aziziye ilçesi’ne giderken, “Ilıca Yolu” olarak bilinen güzergahta adımbaşı bir trafik ışığının engeliyle karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, erzurumdanhaberler.com’a “imdat” sinyali gönderdi, “Memleket meselelerini sürekli gündeme taşıyorsunuz. Lütfen şu ışık engelini, çile yolunu da gündeme getirin” dedi ve şunları söylediler:

“- Erzurum-Ilıca arası yaklaşık 14 kilometre. Bu yolda; Üniversite Kavşağı’ndan başlayarak saydığınızda, Ilıca’ya girişe kadar tam 10 ayrı noktada trafik ışığı var. Neredeyse insan her bin metrede bir ‘dur-kalk’ yapma mecburiyetinde kalıyor. Sonuçta burası şehirlererası bir yol, yani köy yolu değil. Elbet gerekli yerlerde trafik ışığı olacak. Ama her bin metrede bir ışık da olmaz. Bu bir israf. Her duruş ve kalkışta araçlar anormal yakıt tüketiyor. Bu arada egzoslardan çıkan gazlar havayı kirletiyor. Uzayan araç kuyrukları, insanın sinir sistemini alt-üst ediyor. Erzurum trafiğine yön ve yöntem uygulayan UKOME’nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) bu soruna el atmasını ve şu kısacık yoldaki trafik ışıklarının sayısını, hem kaza riski doğurmayacak ve hem de trafik akışını engellemeyecek şekilde azaltmasını istiyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.