Dolar 32,3794
Euro 35,0246
Altın 2.326,52
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Az Bulutlu
Erzurum
14°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

EĞER HABER DOĞRUYSA, GERÇEKTEN ÇOK AYIP!

EĞER HABER DOĞRUYSA, GERÇEKTEN ÇOK AYIP!
18 Mart 2017 04:19

ADINI daha çok son birkaç yıldır Uzundere’de gerçekleştirilen buz tırmanışı organizasyonları ile duyuran, yine Erzurum Tabyaları’na yönelik çalışmalarıyla da önceki Vali Ahmet Altıparmak’ın takdirlerini kazanan Çetin Bayram ile ilgili ortaya atılan bir iddia, herkesi şok etti.

Geçtiğimiz günlerde beraberinde Dağcı Dilaver Kişili ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden ve kendisine And Dağları’ndan getirdikleri taşı hediye eden Çetin Bayram’ın, aslında zirveye ulaşamadığı ve hatta zirve denemesi bile yapmadığı öne sürüldü.

İŞTE HABERİN AYRINTILARI

İnternet üzerinden yayın yapan sol.org.tr sitesinde, “Tayyip Erdoğan yine mi kandırıldı?” başlığıyla duyurulan haberde, “Geçtiğimiz günlerde medyada İzmirli iki dağcı Dilaver Kişili ve Çetin Bayram’ın, Binali Yıldırım’dan aldıkları plaketi ’15 Temmuz şehitleri için And Dağları zirvesine bıraktıkları ve dönüşlerine zirveden aldıkları bir taşı Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri’ haberleri yer almıştı.

Bu tırmanış dağcılık sosyal medya ortamlarında şüphelerle karşılandı. Şüpheler iki dağcının zirveye ulaşmadığı hatta denemediği yönünde. Çekilen fotoğrafların ve getirilen taşın, zirve için hazırlık tırmanışlarının yapıldığı  Cerro Bonete sırtı üzerine bir noktadan alındığı iddia ediliyor” ifadeleri yer aldı.

Yayınlanan haber, özellikle dağcılık camiasında hem şaşkınlık ve hem de üzüntüyle karşılandı. Bu haberden sonra gözler Çetin Bayram’a çevrildi. Çetin Bayram’ın nasıl bir açıklama yapacağı, ya da açıklama yapıp-yapmayacağı merak konusu oldu. erzhaber

YORUMLAR

  1. Bekir Demirağ dedi ki:

    Eğer gerçekten adı geçen tırmanış yapılmamış ise bu durum dağcılık sporumuza ve dağcılarımıza yapılmış en büyük ayıptır ? Bir tırmanış yapılır ya da bazı olumsuz şartlar nedeniyle yapılmayabilir. Ama siz tutup da çıkmadığınız dağın taşını hem de Cumhurbaşkanı’na hediye ederseniz, bu daha da ayıp !.