Dolar 32,3770
Euro 35,0164
Altın 2.325,59
BİST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

EKMEK İŞİNDE BİR TERSLİK VAR

EKMEK İŞİNDE BİR TERSLİK VAR
21 Ağustos 2020 19:58

BİR süre önce aralarında centilmenlik anlaşması yapan ve fiyat konusunda ortak karar alan fırıncılar, centilmenliklerini üç beş ay ancak sürdürebildi, yine başa döndüler.

Son zamanlarda unun çuvalına art arda yapılan zamların yanında diğer girdi fiyatlarının artmasıyla maliyeti yükselen ekmeğin fiyatını, rekabete giren fırıncılar artıracak yerde; 1 lira 25 kuruştan bir liraya çektiler. Bazı satış noktalarında ekmeğin fiyatı 90 kuruşa düşürüldü.

Ekmeğin maliyeti artmasına rağmen, fiyatının düşürülmesinde, giderek azalan satışların etkili olduğu, bundan da en çok dar gelirli vatandaşların memnun kaldığı belirtildi.

FİYATI 50 KURUŞA İNDİRMİŞLERDİ

 Kaliteyi artırıp, çeşit sayısını çoğaltacak yerde, fiyatta indirime giderek satış miktarını artırma yolu seçen fırıncılar, geçtiğimiz şubat ayında benzeri bir yol izlemiş ve ekmeğin tanesini 50 kuruşa indirerek “ölümcül bir rekabet” başlatmışlardı.

Sonraki aylarda orta yol bulan ve ekmeğin fiyatını 1 lira 25 kuruşta sabitleyen fırıncılardan kimi, son zamanlarda satışların düşmesi üzerine yeniden fiyatta rekabet yolunu seçti.

Ekmeğin fiyatını 1 liraya düşüren fırıncıların fiyatı daha aşağılara çekmesinin ve rekabeti öldüren bir noktaya sürüklemesinin sürpriz sayılmayacağı ifade ediliyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.