Dolar 32,3849
Euro 35,0576
Altın 2.326,64
BİST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

EKMEKTE KIRAN KIRANA MÜCADELE

EKMEKTE KIRAN KIRANA MÜCADELE
15 Şubat 2018 09:06

ERZURUM‘da fırın ve ekmek fabrikaları arasında başlayan rekabet sonrasında, 200 gram somunun fiyatı 50 kuruşa kadar indi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, halk ekmeği büfelerinde, ekmeğin tanesini 60 kuruştan satmaya başlamasıyla birlikte, Erzurum’da çoğu fırıncı ve satıcı, ekmeğin fiyatında “anormal” sayılabilecek düzeyde indirime gitti.

Erzurum’da ekmeğin maliyetinin yerine göre 45-60 kuruş arasında değiştiğini belirten bir fırıncı, “Ekmeğin tanesinin 50 kuruştar satılması her halukârda zarardır” dedi.

FİYAT DAHA DA DÜŞEBİLİR

Fırıncıların, bayide satılmayan ekmeği geri aldığını, bu uygulamanın da maliyete etki ettiğini belirten ve isminin saklı kalmasını isteyen bir fırıncı, “Hükümetin aldığı ve uygulamaya koyduğu kararla, 200 gram ekmek en çok bir liradan satılabilecek. İsteyen fırıncı veya işletmeci, bir liranının altında bir fiyattan ekmeği satabilir, ama üstüne çıkamaz. Gelin görün ki, tezgah işi iyi olan bir iki fırın dışında hiç kimse bu fiyattan ekmek satamıyor. Çünkü halk ekmeği büfelerinde 60 kuruşa ekmek satılıyor. Hal böyle olunca herkes indirime gitti. Böyle giderse belki ekmeğin fiyatı 40 kuruşa kadar düşebilir” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.