Dolar 32,5995
Euro 34,7919
Altın 2.496,49
BİST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ELLERİ KINALI KARATECİ

ELLERİ KINALI KARATECİ
21 Ağustos 2016 19:40

karateci

BU yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası, daha ilk günden renkli görüntülere sahne olmaya başladı. Şampiyonaya katılan sporcuların mücadeleleri seyirciler tarafından ilgiyle izlenirken, elleri kınalı 11 yaşındaki küçük sporcu, şampiyonanın adeta maskotu oldu.
Palandöken ilçesinde, buzu eritilerek zemini değiştirilen İki Binlik Buz Pateni Salonu’nda başlayan şampiyonaya 30 ülkeden 2 bine yakın sporcunun katıldığı bildirildi. Şampiyonada kaybeden sporcular gözyaşlarını tutamazken, turnuvaya Denizli’den elleri kınalı olarak katılan 11 yaşındaki Aslı Başak Pehlivan, şampiyonanın maskotu oldu. Klasmanında Balkan Şampiyonu olan Pehlivan, “Şampiyonaya katılmadan önce bir yakınımızın düğününe katıldım ve ellerime kına yaktım. Kınalı ellerim turnuvada büyük dikkat çekti ve bana da şans getirdi” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Her şeye rağmen turnuva beklentimizin üzerinde devam ediyor. Turnuva, sporcuların kıyasıya mücadelesi ile geçiriyor.Tüm sporseverleri turnuvanın yapıldığı buz hokeyi salonuna davet ediyoruz” diye konuştu.
Şampiyonanın Genel Koordinatörü Ahmet Çelebi ise “Organizasyon 4 gün sürecek. 6 tatamide müsabakalar yapılacak. Her gün 09.00- 19.00 saatleri arasında müsabakalar yapılacak. Karate sporun dalının 2020’den itibaren olimpiyatlarda yarışmaya hak kazanması bizleri çok sevindirdi. Erzurum’dan tüm dünyaya karatenin olimpiyatlara girme sevincini yaşatacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.