Dolar 32,3658
Euro 34,9484
Altın 2.325,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

EN KONFORLU MEZARLIK ERZURUM’DA!

EN KONFORLU MEZARLIK ERZURUM’DA!
19 Kasım 2016 11:54 | Son Güncellenme: 19 Kasım 2016 12:08

04-htmBÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından yaptırılan Mezarlık Şube Müdürlüğü Hizmet Binası ile Kur’an Kürsüsü’nün açılış törenine, davetliler arasında yapılan, “Bu mezarlığı görünce, insanın ölesi geliyor” değerlendirmesi mührünü vurdu. Açılış töreninde konuşma yaparken, bu değerlendirmeyi dillendiren Vali Seyfettin Azizoğlu, “Demin konuşurken, arkadaşlardan bazısı ‘O kadar güzel ve nezih bir mekân olmuş ki, insanın nerdeyse ölesi geliyor’ dediler. Güzel bir hizmet olmuş. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

“DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ” GARANTİSİ!

Açılış töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanındayız” garantisi verdi. Belediyeciliğin, doğumdan-ölüme kadar vatandaşın hayatını kolaylaştıran, onu rahat ettiren hizmetlerin genel adı olduğuna dikkati çeken Sekmen, şöyle devam etti:

“- Biz de görevi devraldığımızdan itibaren, bu hizmetleri nasıl kolaylaştırırız, hemşerilerimizi hizmet alırken nasıl mutlu ederiz? Diye kafa yorduk. Madem doğumdan-ölüme kadar vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmamız söz konusu, o zaman Valimiz ve diğer kurum yöneticilerimizle bunun gayreti içinde olacağız. Madem atalarımız burayı bir serhat şehri, bir kale şehri yapmışlar, biz de bu şehre uygun hizmetler yapmak mecburiyetindeyiz. Bu şehri seviyorsak, dedikodu yapmayacak, aksine taş üstüne taş koyacağız. İşimiz, gücümüz bu şehri kalkındırmak için çalışmaktır. Çalışmaları engellemek için dedikodu yapan insanlara fırsat vermemeliyiz, dedikodu yapanları da susturmalıyız.”

YENİ HİZMET BİNASININ ÖZELLİKLERİ

Sekmen, konuşmasında yeni hizmet binasının özelliklerini şöyle sıraladı:

“4 gasılhane, 12 morg, 60 kişilik toplantı salonu, müdür odası, bekleme salonu, mescit, erkek imam odası, bayan hocaların odası, arşiv ve diğer birimlerin yer aldığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Yeni Hizmet Binamız şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, cenaze hizmetlerinde Türkiye’de model teşkil eden bir konuma ulaşmıştır.

Cenaze definin de ücret almaksızın yerine getirilen bu hizmetlerde temel hedefimiz, yüksek memnuniyet ilkesidir. Bakınız 12 cenaze nakil aracı, cenaze yıkama aracı, 10 erkek ve 3 bayan hocamızla halkımıza en üstün hizmeti sunmaktayız. İzzet ve ikramdan, taziye çadırına, hava ve karayoluyla cenaze nakil işlemlerinden peyzaj ve çevre düzenlemesine varıncaya kadar cenaze hizmetlerinde modern bir kalite standardına ulaştık. Vatandaşlarımızın en acılı gününde ailelerimizin üzüntüsünü paylaşıp, ebediyete intikal eden cenazeler için Kur’an kürsülerinde 24 saat Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Doğarken yavrularımız için nasıl ki fidan dikiyorsak, sonsuzluğa uğurladığımız mevtaların ismini de yine fidanla yaşatıyoruz.”

“BÜYÜKŞEHİR GÜZEL İŞLER YAPIYOR”

Vali Seyfettin Azizoğlu da, Büyükşehir Belediyesi’nin çok güzel işler yaptığını kaydetti. Vali Azizoğlu, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Geldiğim günden beri Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini takip ediyorum. Erzurum’da güzel işler yapılıyor. Bu hizmet de, dünyada ömrünü tamamlamış, ahirete intikal eden kardeşlerimizin, acılı ailelerinin ve yakınlarının o esnadaki sıkıntılarını, problemlerini ortadan kaldıran bir hizmet. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Demin konuşurken, arkadaşlar, ‘O kadar güzel ve nezih bir mekân olmuş ki insanın nerdeyse ölesi geliyor’ dediler. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi insanın doğumundan-ölümüne kadar belediye hizmetleri her zaman lazım… Batı ülkelerinde ölmek gerçekten külfetli ve masraflı… Bir ölüm 5-10 bin dolara mal oluyor. Görüyorsunuz Erzurum’umuzda, Allah gecinden versin, birisi rahmete kavuşunca Büyükşehir Belediyemizin Mezarlık Hizmetleri ekibi o cenazeyi alıyor, cenaze yakınlarına hiçbir külfet ve masraf yaptırmadan tüm işlemlerini ücretsiz yapıyor. Cenaze hizmetleri ve defnini gerçekleştiriyor. Böylesi bir hizmeti eksiksiz yapan ve bu yatırımı gerçekleştirenleri kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası ile Kur’an Kürsüsü’nün açılışı yapıldı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.