Dolar 32,5997
Euro 34,7830
Altın 2.495,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

EN VERİMLİ AĞAÇ!

EN VERİMLİ AĞAÇ!
14 Ekim 2017 09:06

DARBE girişiminden 22 gün sonra, 9’uncu Kolordu 109’uncu Topçu Alayı 1’inci Topçu Tabur Komutanı olarak görev yapan kocası Yarbay Ramazan Kayacı’nın haksız yere tutuklandığını belirterek hukuk mücadelesi başlatan, son olarak da Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek için ağaca tırmanan iki çocuk annesi Nazife Kayacı, sonunda muradına erdi.

Erzurum 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar; Ramazan Kayacı, Serkan Aslan, Kadir Aluç ve Cemal Doğan’ın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine, tutuklu sanık Oğuz Çobanbeyli’nin ise, tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

ALLAH BU DURUMA HİÇ KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN

Nazife Kayacı, tahliye kararı üzerine çocukları ve yakınları ile birlikte cezaevinin önüne giderek kocasını bekledi. Yaklaşık 15 aydan beri tutuklu bulunan kocası ile sarmaşdolaş olan Nazife Kayacı, “Yaklaşık 15 aydır suçsuzluğumuzun mücadelesini veriyoruz. Adalet ve devlet büyüklerine güvendik. Gerçekten ülke zor durumda, ayıklamakta sıkıntı çekiyorlar. Biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Adaletten ve devlet büyüklerimizden bizim gibi olan bir sürü mağdur askerin suçlarının olmadığını ortaya çıkarmalarını istiyoruz. Aynı durumda olanların tez zamanda daha fazla mağdur olmadan çıksınlar diyorum. Hak yerini buldu. Mağdurlar sabretsin er ya da geç adalet yerini buluyor. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Allah, bu durumu hiç kimselere yaşatmasın, çok sıkıntılıydı” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

AĞACA TIRMANMIŞ VE YARDIM İSTEMİŞTİ

Kocasının tahliye edilmesinde büyük katkısı olan Nazife Kayacı, 30 Eylül cumartesi günü Erzurum’a gelen ve İl Danışma Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresindeki korumaları aşamayınca ilginç bir yol izlemişti.

Erdoğan’ın oturacağı koltuğun hemen önünde beklemeye başlayan Kayacı, Cumhurbaşkanı geldikten sonra ağaca tırmanmış ve kendisine, “Sayın Cumhurbaşkanım, yanınıza gelmek istiyorum” diye seslenmişti.

Erdoğan’ın talimatıyla yanına gelen Kayacı, ağaçtan inerken kollarını yaralamıştı.

12 yaşındaki oğlu Burak ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına giderek boş koltuğa oturan Nazife Kayacı, eşinin suçsuz olduğunu ve serbest bırakılması için yardım istediğini belirtmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.