Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ERDOĞAN, BİR DE BUNLARI GÖRSE!

ERDOĞAN, BİR DE BUNLARI GÖRSE!
2 Haziran 2017 00:33

GEÇTİĞİMİZ günlerde Ak Parti Genel Başkanlığı’na yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti teşkilatlarındaki tekdüzelik ve alışkanlıklara dikkati çeken bir konuşma yapmış, o konuşmasında “metal yorgunluğu” kavramından yola çıkarak, çoğu il ve ilçede yeni çalışma arkadaşlarıyla yola devam edeceklerini belirtmişti.

EN KÖRPESİ 20 YILLIK

Sosyal medyada hayli yankı bulan bu değerlendirme, ister istemez Erzurum’un “metal yorgunu” isimlerini akla getirdi. “En körpesi” 20 yıllık olan başkanlar tarafından yönetilen(!) sivil toplum kuruluşlarında “nöbet devri”nin çoktan geldiği ve hatta geçtiğini belirten vatandaşlar, “Acaba sayın Cumhurbaşkanı, Erzurum’un metal yorgunu STK başkanlarını görse ne derdi?” diye sormaktan kendilerini alamadılar.

Çeşitli meslek gruplarına dahil işadamı, tüccar ve esnaf tarafından oluşturulan meslek örgütleri içinde en çok üyeye sahip olanları, ticaret odaları, esnaf birlikleri ve ticaret borsaları olarak biliniyor.

KİMSE YERİNDEN KALKMAK İSTEMİYOR

Erzurum’da, bu üç büyük sivil toplum kuruluşuna rahmet okutacak bir de Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti bulunuyor. Binlerce üyesi bulunan bu STK’ların başında bulunan başkanların, yerlerinden kalkmak istemedikleri gibi, kentin sosyal ve ekonomik hiçbir sorununa çare olamadıkları, üyelerinin hak ve hukuklarını koruma noktasında da gerekli çabayı gösteremedikleri iddia ediliyor.

Erzurum’daki STK yöneticileri içinde, “işbaşında kalma rekoru”nu Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik ile Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ellerinde bulunduruyor.

ŞİMDİ HEPSİ BİRER DEDE!

Hayli “genç” dönemlerinde ETSO ve ETB’ye başkan olan Yücelik ve Hınıslıoğlu, şimdi torun sahibi birer “dede” olmalarına rağmen, oturdukları koltuklardan kalkmamakta adeta direniyor, seçim dönemlerinde kimseyi yanlarına dahi yanaştırmak istemiyorlar.

Lütfü Yücelik’in, ETSO Başkanlığı’nı yaklaşık 25 yıldan beri, baba Murat Hınıslıoğlu’nun ise yıllarca Ticaret Borsası Başkanlığı yaptığını bilenler, “Bu nedenle Hakkı bey için, ‘anadan doğma borsa başkanı’ demek, hiç de abartı olmaz” diye konuşuyorlar.

DİKEL’E, “YETER” DİYEREK DİKELMİŞTİ!

Kuyumcular Odası Başkanı olarak, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları’nın rakipsiz Başkanı Ali Rıza Dikel’e karşı, “yeter” diyerek bayrak açan ve seçilen Rasim Fırat’ın kendisi bugün “yeter” denecek noktaya geldi.

ESOB Başkanı olarak Erzurum esnafının sorunlarını çözme noktasında gerekli başarıyı ve özveriyi gösteremeyen Rasim Fırat’a karşı Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca isyan bayrağı açmış ve hatta “Birlikte yolsuzluk var” diyerek şikayette bulunmuş, kendisinin de aralarında bulunduğu birlik yönetim kurulu üyelerinin ağır cezada yargılanmalarını sağlamıştı. Fırat ve ekibinin yargılandığı davanın bugünlerde sonuçlanması bekleniyor.

DAGC’Yİ PARAMPARÇA ETTİ

Erzurum’daki STK’lar içinde “en az” üyeye sahip derneklerin başında Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) geliyor. İlk kurulduğu yıllarda, bölge illerindeki basın mensuplarını da aynı çatı altında toplamak amacıyla “bölgesel” nitelikli düşünülen DAGC, neredeyse 20 yıldan beri “koltuğa yapışan” başkanı Feridun Fazıl Özsoy sayesinde giderek küçüldü, parçalandı, yetmezmiş gibi, cemiyet lokali ve idare merkezi olarak kullanılan yerinden de çıkartılarak kapı önüne konuldu.

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın, “temizlik yapmak” amacıyla başlatacağı ve metal yorgunu partililerini, daha genç ve heyecanlı olanları ile değiştirme hazırlığına girişeceği şu dönemde, hemen herkes, “Bizim Erzurum’un metal yorgunları’nı kim yerlerinden kaldıracak ve değiştirecek. Bakalım böylesi bir harekatı başlatmaya kimsenin gücü yetecek mi?” demeye başladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.