Dolar 32,5696
Euro 34,9359
Altın 2.426,73
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ERDOĞAN: VATAN BİR BÜTÜNDÜR, BÖLÜNMEZ DİYE ERZURUM’DAN HAYKIRMIŞTIK

ERDOĞAN: VATAN BİR BÜTÜNDÜR, BÖLÜNMEZ DİYE ERZURUM’DAN HAYKIRMIŞTIK
28 Şubat 2019 18:04

HERKESİN, yoğun kar yağışından dolayı “gelemeyecek, açıkhava toplantısı ertelenecek” diye düşündüğü bir atmosferde, Erzurum’a iniş yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda, 28 Şubat olaylarına atıfta bulundu, “Bugün 28 Şubat. Postmodern darbesinin demokrasimiz adına o utanç gününün yıldönümü. Yani başörtülü kızlarımın üniversitelere alınmadığı bir günün yıl dönümü. Bu çileleri CHP ile çektik. Bu CHP zihniyetidir. Bu camilerimize ahıra çeviren bu CHP zihniyetidir” dedi.

Hava muhalefetine rağmen, İstasyon Meydanı’nda yerlerini alan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Kongresi’nin 100. yıl dönümü için özel hazırlık yaptıklarınıı belirterek, “Unutmayın vatan bir bütündür bölünemez. İlkemizi bir asır önce buradan haykırmıştık. Çünkü manda ve himaye yani vesayet kabul edilemez şiarını tüm dünyaya ilan etmiştik. Ama birileri ne diyor? Bölücü örgütün himayesinde olanlar ne diyor? Kürdistan Kuzey Irak’ta çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Böyle bir bölünmeye asla müsaade etmedik ve etmeyiz” diye konuştu.

HALKI BAŞKAN ADAYLARI İLE SELAMLADI

Yanına aldığı belediye başkan adayları ile halkı selamlayan Erdoğan, hedefine yine CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu oturttu. Erdoğan, soğuk ve karlı havaya rağmen kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara şunları söyledi:

“- Bu çileleri CHP ile çektik. Bu CHP zihniyetidir. Bu camilerimize ahıra çeviren bu CHP zihniyetidir. Başörtülü kızlarımızı odalarda hesaba çeken rektör yardımcısı hanım CHP’nin milletvekili oldu biliyorsunuz. Daha bize ne anlatıyor bunlar. Bizi aldatamazsınız. Biz bugün Türkiye’nin beka meselesinden bahsettiğimizde bazıları bunu istihza ile karşılıyor. Biz Türkiye’nin içinden geçtiği dönemin hassasiyetini tüm yönleriyle milletimizle paylaşıyoruz. Türkiye son 6 yıldır çok yönlü saldırıya maruz kaldı. Bunların hiçbiri tesadüf değildi. Hesapsız kitapsız değildi. Bay Kemal sen darbecisin darbeci. Sen darbecilerle berabersin. Geçmişinizde de zaten bu var. Kendinizi aklayamazsınız. Menderes’in ipini çekenlerin zihniyeti neyse sizin zihniyetiniz aynı. İşte şimdi de sen bölücü terör örgütüyle berabersin!”

ERZURUM, TÜRKİYE’NİN TAPUSUDUR

“Her fırsatta Dadaşlarla buluşmak bize güç veriyor” hatırlatması yapan Erdoğan, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“- Erzurum Asya’nın kapısı, Türkiye’nin tapusu Erzurum. Erzurum medeniyetimizin tarihimin medarı iftiharı Erzurum. Her oğlu Alparslan her kızı Nene Hatun Erzurum. Erzurum Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, cumhuriyetin gözbebeği Erzurum. Erzurum mücadelesiyle, tarihimizi yazan türküleriyle, kültürümüzü yaşatan gönül tellerimizi titreten Erzurum. Erzurum kilidi mülki İslam’ın Erzurum. Mevla’ya emanet olsun Erzurum. Bir aylık bir aranın ardından bugün sizleri kar ve tipi altında gönülden selamlıyorum. Milli mücadelemizin ateşi Erzurum’da yakılmıştır. Erzurum Kongresi’nde ne denilmişse Kurtuluş Savaşı’nda o yapılmıştır. 100. yıldönümüne hazırlanıyoruz. İlkemizi bir asır önce buradan haykırmıştık. Manda ve himaye yani vesayet kabul edilemez ilkesini tüm dünyaya ilan etmiştik.”

Açıkhava toplantısının ardından Erzurum Valiliği’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada polis tören mangasıyla karşılandı. Vali Okay Memiş ile bir süre görüşen ve şeref defterini imzalayan Erdoğan’a, üzeri işlemeli bir çini tabak hediye edildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.