Dolar 32,5671
Euro 35,0146
Altın 2.428,17
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ERZURUM, BİNA MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜ!

ERZURUM, BİNA MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜ!
18 Kasım 2019 04:17 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2019 04:23

ERZURUM‘un kangrene dönüşen iki önemli yarasına neşter atılmasıyla birlikte başlayan yıkım çalışmaları, gözlerin terk edilmiş, ya da atıl halde bulunan kamu binaları ile boş tutulan lojmanlara çevrilmesine neden oldu.

Yenişehir’deki New City konutları ile yine Yenişehir girişinde bulunan hastane binasında söküm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşın sosyal medya üzerinden yaptığı, “hastane yapıyor, hastane yıkıyoruz” şeklindeki veciz yorumlar, Erzurum’da dünden-bugüne işlerin ne kadar programsız ve plansız yapıldığını anlatmaya yetiyor.

AKIBETİ MEÇHUL BİNALAR

Erzurum kent merkezinde, kamuya ait terk edilmiş, ya da atıl durumda bırakılmış ne kadar kamu binası var, tam bilinmiyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) TRT’ye, Sağlık Müdürlüğü’nden Milli Savunma Bakanlığı’na varıncaya kadar, değişik kurumlara ait onlarca akıbeti meçhul binaya, yakında Palandöken Devlet Hastanesi başta olmak üzere, boşaltılacak yeni hastane binaları eklenecek.

ÇÜRÜK ELMA GİBİ

Şehir merkezini “çürük elmaya” dönüştüren ve ekonomik anlamda ciddi sıkıntı yaşatan terkedilmiş kamu binalarının önce tek tek tespit edilmesi, ardından da bir değerlendirmeye tabi tutulması isteniyor.

Eskiden hurda araçların yığıldığı mekanlar için, “araba mezarlığı” deyiminin kullanıldığını hatırlatan vatandaşlar, “Erzurum’da, terkedilmiş bina mezarlığına dönüştü” yorumları yapıyorlar.

NEREDE NE VAR, BİLİNMİYOR!

Bugün kullanılmayan ve çürümeye, yıkılmaya terkedilen, virane olmaya aday çok sayıda bina için bir “tespit” çalışması yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Sadece boşaltılan ve kullanılmayan binalar değil, dolu gibi gözüken, ancak hiçbir ekonomik değere sahip olmayan atıl durumdaki binalar da tespit edilmeli. Bunun için başta Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi harekete geçmeli, kurulacak bir komisyon vasıtasıyla terk edilmiş binalar tespit edilmeli. Çoğu kaderine terk edilen binalar, güvenlik önlemi olmadığından anında yağmalanıyor. Eğer gerekli önlemler alınmaz ise, boşaltılacak hastane binaları da kısa zamanda yağmalanmakla kalmaz, suç mekanları haline de gelebilir” uyarısı yaptılar. erzhaber

YORUMLAR

  1. Mesut Cemal adıgüzel dedi ki:

    Yıkılan hastanenin yeri millet bahçesi yapılsın. Haber yaparsanız iyi olur selamlar