Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ERZURUM KAMUOYU ONU ÇOK ARAYACAK

ERZURUM KAMUOYU ONU ÇOK ARAYACAK
29 Eylül 2017 18:35 | Son Güncellenme: 29 Eylül 2017 18:37

ERZURUM Basını’nın “köşe taşı” ismi, çoğu gazetecinin yetişmesinde emeği olan bir usta, Kadir Sabuncuoğlu, çoğu insana “41 kere maşallah” dedirtecek bir mesleki geçmişin ardından, “yeter” dedi ve bundan sonraki yaşantısını “emekli gazeteci” olarak sürdürme kararı aldı.

Gazetecilik mesleğine 1976 yılında, o günlerin Hürriyet Haber Ajansı’nda (HHA) başlayan ve aralıksız 41 yıl sürdürdüğü mesleğini yine aynı kurumda, 68 yaşında noktalayan, Kadir Sabuncuoğlu’nun yokluğunu Erzurum Basını’nın yarınlarda fazlyasıyla hissedeceğine “kesin” gözüyle bakılıyor.

İşini iyi yapan “ender” gazetecilerden olan, iyiniyetli bakışı ve uzlaşmacı yanıyla “başı sıkışan” çoğu genç meslektaşının imdadına koşan Kadir Sabuncuoğlu’nun, çok sayıda gazetecinin yetişmesinde ciddi emeği ve katkısı bulunuyor.

Haberin ve haberciliğin ne demek olduğunu iyi bilen, yumuşak kişiliğini kalemine de yansıtan, insana güven veren yapısıyla da çoğu insanın özel sırlarını bile açmakta sakınca görmediği Kadir Sabuncuoğlu için, DHA Genel Merkezi’nde küçük çaplı bir “uğurlama” töreni düzenlendi.

Erzurum Basını’nın az-çok kurumsallaşmasına katkı sağlayan, Doğu Anadolu Gazeteciler ve Erzurum Gazeteciler Cemiyetleri’nin kurulmasında gayret gösteren, her iki cemiyette de uzun süre başkanlık yapan, sürekli basın kartı sahibi, ustamız, Nilüfer ve Barbaros’un babaları, Azra’nın dedesi Kadir Sabuncuoğlu’na bundan sonraki hayatında erzurumdanhaberler.com olarak sağlık ve huzur diliyoruz. erzhaber

KADİR SABUNCUOĞLU:

Pasinler’de 17 Aralık 1949’da dünyaya geldi. Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü mezunu. Öğretmenlik yaparken, 1975’te gazeteciliğe Hürriyet Haber Ajansı’nın (HHA) Pasinler muhabiri olarak başladı. 1976’da HHA’nın Erzurum Bölge Bürosunda muhabir olarak profesyonel gazeteciliğe adım attı. 1979’da aynı büronun bölge temsilciliğine getirildi. 1990 yıllarında Günaydın Gazetesinin Elazığ Matbaa Müdürü oldu, 1992’de yine HHA’daki görevine döndü.

Hürriyet Haber Ajansı ile Milliyet Haber Ajansı’nın birleşmesiyle 1999’da kurulan Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) Erzurum bölge temsilciliği görevini sürdürdü. Merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin 6 yıl başkanlığını yaptı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucu üyeleri arasında yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.