Dolar 32,5909
Euro 34,8629
Altın 2.504,91
BİST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ERZURUM KÜLTÜRÜ’NE YENİ KAN,YENİ HEYECAN

ERZURUM KÜLTÜRÜ’NE YENİ KAN,YENİ HEYECAN
26 Ocak 2020 17:53

ERZURUM kültürü adına önemli çalışmaların yapıldığı Halk Oyunları Türküleri Turizm Derneği, genel kurula gitti ve yönetimini değiştirdi. Uzun zamandan beri derneğin yönetim kurulu başkanlığını yapanCahit Alparmak, görevi Atatürk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Selahattin Öğdüm’e devretti.

GÖREVİ DEVRETTİ

Derneğin “efsane” Başkanı Sebahattin Bulut döneminde  kültürel faaliyetleriyle dikkat çeken ve zirve yapan, ancak zaman içinde  çalışmaları “rutin”in ötesine taşmayan Erzurum Halk Oyunları Türküleri Turizm Derneği’nde görev değişimi yaşandı. “Yoruldum, artık aday olmayacağım” diyen Cahit Alparmak, yeni yönetime kasasında parası alan, borcu bulunmayan bir dernek bırakıyor olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dernek lokalinde gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında, divan başkanlığına Şenol Mızrak, katip üyeliklere de Orhan Güzeltan, Şadi Acun ve A. Kerim Gezmiş getirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından derneğin faaliyetleri ve bilançosu ile ilgili bilgileri Başkan Cahit Alparmak sundu. Alparmak, dernek olarak Erzurum kültürüne ellerinden geldiğince omuz verdiklerini ve katkı yaptıklarını hatırlattı, mali açıdan da kasalarında 61 bin lira kadar para bulunduğunu bildirdi.

İSTEKLER DİLE GELDİ

Yönetimin ibra edilmesinin ardından söz isteyen üyeler, özellikle lokal hizmetleriyle ilgili eleştirilerini dile getirdi, temizlik kurallarına yeterince uyulmadığından yakındılar. Konuşmaların ardından eleştirilere Divan Başkanı Şenol Mızrak farklı bir bakış getirdi, “evinizde nasıl hareket ediyor, nasıl davranıyorsanız, burada da aynı şekilde davranmalısınız” diye cevap verdi.

TABELA İTİRAZI

“Bu binadan davul sesinin yükselmesini, bar oynanmasını istiyoruz” diyen üyelerden kimileri de, derneğin 1982 ruhunu kaybettiğini savundu. “1982 den ruhunu geri getirelim” diyen üyeler “Burası kanaryasevenler derneği değil, Erzurum Halk Oyunları Türküleri Turizm Derneği. Bu bilinçten hareket etmeli, öncelikle de kapı önündeki tabelaları değiştirerek işe başlamalıyız. Kimse bu derneğin bilmiyor, bizi Kanadenizliler Derneği’nin yanı olarak tanımlıyor. Yaşanılan sorun ve sıkıntıları omuz omuza vererek, dayanışma içinde gidermeliyiz” dediler.

Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi. Selahattin Öğdüm’ün başkanlığında Erzurum Halk Oyunları Türküleri Turizm Derneği Yönetimi, Mehmet Bülent Tetik, Murat Kamil İnancı, Alaattin Öğdüm, Faruk Demirağ, Vahit Alkır ve Yusuf Yurttaş’tan oluştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Genel kurul sonrası bir teşekkür konuşması yapan Selahattin Öğdüm, “Bu derneği eski popüler haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Sorun nerede, ne sıkıntı var hepsini biliyoruz. Eğer bizden bar oynatmamız, sanatsal faaliyetlerde bulunmamız isteniyorsa, çocuklarınızı, torunlarınızı getireceksiniz biz de gerekeni yapacağız. Erzurum düğünlerinde bizim barımız dururken, başka yörelerin oyunlarının oynanmasına içerliyorum. Dernek binamız ve lokalimizin eksikliklerini de ivedilikle gidereceğiz” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.