Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ERZURUM OLARAK KOŞMAMIZ GEREKİYOR

ERZURUM OLARAK KOŞMAMIZ GEREKİYOR
20 Ocak 2021 11:45

DOĞU Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkan’ı Ethem Tanrıver, yıllık değerlendirme tablosunda kendileri açısından pembe tablolar çizdi, “Dünya daralırken, biz büyüdük” dedi, konu Erzurum’a geldiğinde zülfü yare dokundu, üretim olmadan büyüme ve gelişmenin olamayacağını belirtti.

DAİB yönetiminin Erzurum Basını ile bir araya geldiği toplantı, Palandöken Sway Otel’de yapıldı. Toplantıda, hazırlattıkları sinevizyon filmini gazetecilere izlettiren Başkan Tanrıver’in yaptırdığı çalışma ilgiyle takip edildi. Gösterimin ardından bir önceki yılın verileriyle, geçtiğimiz yıl elde edilen ihracat rakamlarının bir kıyaslamasını yapan Tanrıver, sonuçların kendilerini memnun bıraktığını bildirdi.

DAİB’in, 8 bin 477’si aktif olmak üzere toplanda 27 bin 983 üyesi bulunduğunu, geçen yıl kendilerine bağlı illerden 2 bin 615 firmanın ihracat yaptığını, toplam ihracat miktarının 2 milyar 68 milyon dolara ulaştığını kaydeden Ethem Tanrıver, sıra Erzurum ölçeğine geldiğinde altı kalın çizgilerle çizilecek mesajlar verdi. Başkan Tanrıver’in satırbaşı niteliğindeki eleştirel sözlerinden bir bölümü şöyle:

  • Büyümemiz, gelişmemiz, bu işi de koşarak, hızlanarak yapmamız lazım. Üretmeden büyüme olmuyor. Ortada bir ürün yoksa, neyi satıp, nasıl kazanacaksınız? 
  • Güçleri mutlaka birleştirmek, ortaklıklar kurmak, bir araya gelmek günümüz dünyasında kaçınılmaz hal almıştır. “Ben” değil, “biz” demek, biri birimizi kucaklamak zorundayız. Rekabet ortamında ayakta da kalmanın başka yolu yok!
  • Kayseri, Konya, Gaziantep, Denizli, Çorum gibi Anadolu illerini örnek almamız gerekir. Onlar ne yapmış, nasıl büyümüş, gelişmişlerse, aynı yolu Erzurum olarak biz de takip etmeliyiz.
  • İhracat yapmak isteyen her üreticiye, her müteşebbise kapımız açık. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak satış gücümüz, birikimimiz var, bu güçten yararlanılması gerekir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.