Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

ERZURUM RADYOSU’NUN KAPATILACAK OLMASI HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZÜYOR

ERZURUM RADYOSU’NUN KAPATILACAK OLMASI HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZÜYOR
1 Ağustos 2018 19:56

TRT Erzurum Radyosu’nun kapatılmak istenmesine; İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’ndan da ciddi itiraz geldi. Vakıf Başkanı A. Hadi Atalar,  TRT Erzurum Radyosunun kapanma kararının tüm Erzurumlular’ı derinden üzdüğünü ve yaraladığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Vakıf Başkanı A. Hadi Atalar, 15 Aralık 1960 tarihinde kısa dalga üzerinden yayın hayatına başlayan TRT Erzurum Radyosu’nun bugün kapatılmak istenmesine bir anlam veremediklerini bildirdi. 58 yıl önce başlatılan radyo yayıncılığı ile Erzurum insanının ufkunda yeni  bir pencere açıldığına işaret eden Atalar, şöyle devam etti:

ŞEHRİN MİHENK TAŞIDIR

“- Bulunduğu konum itibariyle, ülkenin içerisinde bulunduğu her şartta; ‘Doğu’nun sınır taşı’“ vazifesini layıkıyla yerine getirmiş, bu şehre mâlolmuş, şehrin mihenk taşlarından biri olan TRT Erzurum Radyosu’nun kapatılacak olması, son bir haftadır yüksek sesle dile getirilmekte ve bu durum biz Erzurumluları derinden üzmektedir.

Sazıyla sözüyle müziğimize katkıda bulunmuş, bugün aramızda olmayan TRT Erzurum Radyosu’na çok emek vermiş kıymetli büyüklerimiz de dahil, hali hazırda kurum içerisinde görev yapan her bir birey bizler için kıymetlidir.

GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPIYORUZ

Erzurum’un gurbetteki sesi olan bizler; üzerimizdeki sorumluluk bilinciyle bir kaç gündür gerekli görüşmeleri yapmaya ve konuya dair bilgilerle ilgili birimlere gerekli yazışmaları yapmış. Konuya olan duyarlılığımızı göstermiş ve tepkimizi vermişizdir.

‘Müzik nesiller arasındaki köprüdür’ özdeyişinden hareketle, adının verilerek isminin yaşatıldığı Aşık Reyhani Stüdyosudur Erzurum Radyosu. Hulusi Seven’lerin, Raci Alkır’ların, Mükerrem Kemertaş’ların ve Aysun Gültekin’lerin yetiştiği yegâne kurumdur TRT Erzurum Radyosu. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterileceğine inancımız tamdır.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.