Dolar 32,3256
Euro 35,0914
Altın 2.298,82
BİST 8.983,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
15 Kasım 2019 12:56

ÖNÜMÜZDEKİ yılın ilk aylarında hizmete açılması düşünülen Erzurum Şehir Hastanesi, görücüye çıktı. İçinin tefrişatı ve çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğü hastaneyle ilgili bilgi veren Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, “Yeni teknoloji ürünlerle teçhiz edilen hastanemizde, toplam bin 569 yatak bulunuyor. Palandöken’deki otellerden daha konforlu hastanemizde bir king suit (kral odası), 5’i çok özel olmak üzere, toplamda 19 suit oda bulunuyor” dedi.

Erzurum Şehir Hastanesi’ni tanıtmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, hastaneyle ilgili bilgiler aktaran Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, kamuoyunun merak ettiği konulara da açıklık getirdi. Hastanede iç düzenleme ve çevre çalışmalarının sürdüğünü belirten Dr. Bedir, yeni yılın ilk aylarında açılış yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Toplam 4 bloktan oluşan, 400 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin bin 569 yataklı olacağını hatırlatan Dr. Bedir, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

KONFORLU ODALAR

“- Yaklaşık 7 yıl önce, 2013 yılında yapımına başlanılan, ancak çeşitli nedenlerden dolayı tamamlanamayan şehir hastanesinin yapımında sona gelindi denilebilir. Toplamda 4 bloktan oluşan hasteneye, Bölge Eğitim ve araştırma Hastanesi’ni de bağlayacağız. A Blok, hastanenin kalbi konumunda olacak. Tüm blokların altında kapalı otopark bulunacak. 3 bin 500 araçlık otoparkın, yükü kaldıracağını tahmin ediyoruz. Otoparklar tamamlandığında, hastanenin çevresini yeşillendirecek, dolayısıyla araç parkına kesinlikle izin vermeyeceğiz. 925 hasta odamız var. Bin 569 yataklı hastanede biri king olmak üzere, 19 suit oda bulunuyor. Son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan hastanede aynı anda 40 ameliyat yapılabilecek. Her bölüm için amilayathaneler oluşturuldu. Hiçbir hekim, ameliyat için sıra beklemeyecek. 270 yoğun bakım odasının bulunduğu hastanede 20 de sancı odası yapıldı. Sancı odalarının yapılmasını çok önemsedik. Çünkü doğum zamanında anne adayları bir odada ve çok da hoş olmayan şartlar altında beklemeye alınıyorlardı. Şimdi artık her anne adayı, özel bir odada doğum anını bekleyecek.”

HASTANELER TAŞINIYOR

Şehir hastanesinin yeni tamamlanan B Bloğu’nun 9’uncu katında düzenlediği toplantıda; çeşitli semtlerde bulunan Palandöken, Mareşal, Nenehatun Kadın-Doğum ve Göğüs Hastanesi’nin kapatılacağını, tüm personelinin de Erzurum Şehir Hastanesi’ne devredileceğini hatırlatan Dr. Bedir, “Özellikle Palandöken Hastanesi ile ilgili kamuoyunda çeşitli tartışmalar yapıldı. O hastane binası 1969 yılında yapılmış, sonra uzun soluklu bir tadilattan da geçmiş. Depreme dayanıklı olmadığı raporlarla sabit olan ve miladını dolduran Palandöken Devlet Hastanesi’ni, bu tarafa taşıyacağız. Mareşal Hastanesi’ne Ağız-Diş Sağlığı Hastanesi’ni taşımayı planlıyoruz. Bu konuda gerekli yazışmaları yaptık. Bakanlığımızın onay vermesi halinde, Mareşal’ı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne dönüştürebiliriz” diye konuştu.

Erzurum Şehir Hastanesi’nin Kars’tan Erzincan’a, Bayburt ve Gümüşhane’den Ağrı’ya, Iğdır’a, Bingöl’e varıncaya kadar bölgedeki tüm illere yönelik hizmet vereceğini kaydeden Dr.Bedir, toplam maliyetin 700 milyon lirayı bulduğunu da ifade etti. erzhaber

YORUMLAR

  1. Cemil Okutucu dedi ki:

    Allah hayırlı uğurlu etsin.Insan sağlığı için yapılan harcamalar doğru yerde doğru kullanılınca çok iyi oluyor.Yeterki insanlarımız kullanmasını iyi bilsin.Allah devletimizden razı olsun. Insanlarimizada yakışan bu.Calisacak personele başarılar hasta olan ınsanlarimizada Allah acil şifalar vere.

  2. NİHAT ÖZDEMİR dedi ki:

    Allah hayırlı uğurlu hizmetler verilmesini vesile etsin.Erzurum en iyilerine layıktır.