Dolar 32,5567
Euro 34,9001
Altın 2.432,83
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

ERZURUM VALİSİ’NDEN RUSLAR’A ÖZEL DAVET

ERZURUM VALİSİ’NDEN RUSLAR’A ÖZEL DAVET
24 Ağustos 2017 15:39

RUSYA‘nın Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov, Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti. Başkonsolos Valery Tikhonov’a yeni görevinde başarı dileyen Vali Azizoğlu, kendisinin Türkiye – Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi, “Sizin aracılığınızla Ruslar’ı Erzurum’a kayak yapmaya davet ediyorum” dedi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin konuşulduğu ziyarette, karşılıklı birlik beraberlik mesajları verildi. Bir asrı aşan dostluğun bundan sonrada devam edeceğini ifade eden Başkonsolos Tikhonov, Erzurum’un ikliminin Rusya’ya benzediğini belirtti. Bunun üzerine Rus vatandaşları kayak sezonunda Palandöken’e davet eden Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ve 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Kış Festivali (EYOF)’a ev sahipliği yaparak, dünya ölçeğinde kalitesini kanıtladığını dile getirdi.

MESAFE ÇOK KISA

Erzurum hava limanı ile kayak merkezinin arasındaki kısa mesafeye vurgu yapan Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

“Erzurum tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanında Dünya’nın ve Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biridir. Palandöken kayak merkezi hava limanına 15 dakika mesafe ile dünyada kayak merkezleri arasında şehre en kısa mesafede olanıdır. Pistleriyle, dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alan kayak merkezlerimiz, profesyonel kayakçıların ilk tercihi arasındadır. Aralık ayından Nisan ayı sonuna kadar kayak yapılıyor. Bu özelliği ile Erzurum diğer kayak merkezlerinden de bir adım öndedir. Her yıl şehrimize başta Rusya olmak üzere birçok ülkenin vatandaşlarını misafir ediyoruz. Bu anlamda Rus sporcularımızı ve kayak severleri önümüzdeki kış sezonunda kentimize bekliyoruz.”

Ziyaret karşılıklı hediyelerin taktimi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.