Dolar 32,5435
Euro 34,8563
Altın 2.436,22
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

ERZURUM, YAKIN GELECEKTE AVRUPA’NIN UZAY ÜSSÜ OLACAK

ERZURUM, YAKIN GELECEKTE AVRUPA’NIN UZAY ÜSSÜ OLACAK
10 Ocak 2018 20:58 | Son Güncellenme: 10 Ocak 2018 20:59

ERZURUM Basını’nı, yeni baştan dizayn ettikleri Turizm Fakültesi’ne ait Uygulama Oteli’nde; 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nün akşamında konuk eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, önemli bilgiler aktardı,  üniversite olarak sessiz devrim yaptıklarını kaydetti.

Özenle hazırlanan slayt eşliğinde kapsamlı bir sunum yapan Rektör Çomaklı, “Atatürk Üniversitesi‘nde korku duvarlarını yıkıyor, dönüşüyor, gelişiyoruz. Bu gelişme ve değişimden tüm arkadaşlarımızın cesaret aldığını ve bizlere destek olmak için çabaladıklarını görüyor olmam, beni fazlasıyla sevindiriyor ve mutlu ediyor” diye konuştu.

Uygulama Oteli’nin son derece “gösterişli” hale dönüştürülen salonlarından birisinde, basın mensuplarına akşam yemeği veren Rektör Çomaklı, göreve geldiği günden bugüne yaptıkları hizmet ve yenilikleri anlattı. Yemekte rektör yardımcıları ve fakülte dekanları da hazır bulundu.

SİNERJİ OLUŞTURUYORUZ

Atatürk Üniversitesi olarak yaptıkları farklı çalışmalarla sinerji oluşturduklarını belirten Çomaklı, anabaşlıklar halinde şunları söyledi:

“- Atatürk Üniversitesi‘nde ciddi bir dönüşüm süreci yaşanıyor.

– Astrofizik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (ATASAM) 15 Milyon Dolar harcamayla, yüksek teknoloji ve nano teknoloji çalışmalarının yapılabileceği düzeye getirdik.

Atatürk Üniversitesi olarak yatırımcıya her türlü teknolojik desteği vermeye hazırız.

– Doğu Anadolu Gözlem Evi’ne (DAG) Atatürk Üniversitesi olarak 200 milyon lira harcama yaptık, çok önemli mesafe katettik. Kış nedeniyle inşaat işlerine ara verdik. Ama yurtdışı araştırma ve çalışmalarımız sürüyor. DAG, sadece üniversitemizin ya da Erzurum’un değil, ülkemizin ‘vizyon’ projelerinden birisidir. proje tamamlandığında Erzurum, uzay gözlemleri konusunda Avrupa’nın merkezi haline gelecek.

– Öğretim üyesi arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalara verilen ‘prestij ödülleri’nin sayısı giderek artıyor. Üniversitemizde, yaptıkları çalışmalarla takdiri hakeden onlarca başarılı arkadaşımız var ve biz onlarla övünüyor, gurur duyuyoruz.

Atatürk Üniversitesi‘ni uluslararası alanda tanıtma gibi bir gayret içindeyiz. Rektör olarak geçtiğimiz yıl 6 ülkeye gittim. Üniversitemizde hali hazırda 87 farklı ülkeden öğrencimiz var ve biz, o öğrencilere kucak açmakla kalmadık, Erzurum‘daki STK’lardan da aynı yaklaşımı istedik ve bekledik. Bazı dernekler, beklentilerimize cevap verdi, kendilerine teşekkür ediyorum.

YÜZLERCE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI VARDI, İÇİ BOŞTU

– İşbaşına geldikten sonra, altına imza atılmış yüzlerce işbirliği anlaşmaları gördüm. İşin insanı üzen tarafı şuydu: O anlaşmaların tamamının içi boştu, bir işe yaramıyordu.

– Şayet ülkemizin, üniversitemizin ve Erzurum‘un geleceğini düşünüyorsak, bizim ‘somut getirisi olan’ anlaşmalar yapmamız gerekiyor. Bu konuda Dışişleri ile koordineli çalışıyoruz.

– Amaca ulaşabilmek için, yardımcılarımı birer ‘büyükelçi’ mantığıyla görevlendirdim, kendilerini farklı birer ülkeden sorumlu kıldım.

– Filistin’e yaptığımız yolculukta Kudüs Üniversitesi ile yakın diyaloğa girdik. İki üniversitenin yakınlaşması, YÖK’ü harekete geçirdi ve Kudüs Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi‘ne zimmetlendi. Bu doğrultuda Filistinli 25 öğrenci ve bilim insanı Erzurum‘a, üniversitemize geldi, misafirimiz oldu.

– Üniversitemizin master planını tamamladık. Bundan böyle üniversitenin geleceği, nerede, nasıl yatırım yapılacağı rektörün iki dudağı arasında olmayacak. Şimdiye kadar ‘gecekondu mantığı’ ile büyüyen Atatürk Üniversitesi bundan böyle belli bir plan doğrultusunda gelişimini sürdürecek.”

HEP BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ

Konuşmasının son bölümünde Atatürk Üniversitesi‘nin, özellikle hayvacılığa yönelik bakışını özetleyen Rektör Çomaklı, “Vatandaşımızın bizden beklentisi var. Bu beklentilere cevap verebilmek için, cumartesi-pazar demeden koşturuyoruz. Amacımız şehirle birlikte kalkınmak, şehirle birlikte büyümek. Bunu hep birlikte başarabilecek bir güce ve altyapıya sahip olduğumuza inanıyorum. Hem Atatürk Üniversitesi ve hem de Erzurum gelişmişlik sıralamasında ilk 10’un içinde olmalı. Kısacası hedef büyütmeli ve bu hedefe ulaşma adına çok çaba göstermeliyiz” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.