Dolar 32,5435
Euro 34,8563
Altın 2.436,22
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

ERZURUM YAKIŞANI YAPTI, HALEP’E 16 TIR YARDIM GÖNDERDİ

ERZURUM YAKIŞANI YAPTI, HALEP’E 16 TIR YARDIM GÖNDERDİ
27 Aralık 2016 16:59

ERZURUM’dan Halep’e 16 tır dolusu yardım malzemesi düzenlenen törenle gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Sivil Toplum Platformu tarafından, “Erzurum’dan Halep’e İnsanı Yardım Çalışması” adlı kampanya başlatıldı.

Kampanya kapsamında toplanan 50 bin çocuk bezi, 4 bin ayakkabı, 150 yatak, çeşitli gıda ve giyim malzemelerinden oluşan 16 tır, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından dualarla Halep’e uğurlandı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaptığı konuşmada, Erzurum ve Anadolu’nun tarihte çok zorluklar çektiğini belirtti.

“Zulüm görenlerin halinden ancak zulüm yaşayanlar anlarlar” diyen Azizoğlu şöyle konuştu:

“Bundan 100 yıl önce Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvinliler, Ermeni çetelerinin zulmüne uğradı. Azerbaycanlı kardeşlerimiz içinde bulundukları zor şartlara rağmen bize o gün yardım ellerini uzattılar. Biz de bugün Anadolu’nun has evlatları, Anadolu’nun kapısı kahramanlar şehri Erzurum’da Halep’te yaşanan zulme, kayıtsız kalmadık. İnşallah umut ediyoruz ki bu zulümler son bulacak. Orada yaşayan kardeşlerimiz de tez zamanda huzura ve barışa kavuşacak. Bugün kardeşlerimizin bizden beklediği bu yardım tırlarını tez zamanda oraya ulaştıracağız. Erzurum olarak Türkiye olarak kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Törene, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.