Dolar 32,5877
Euro 34,8539
Altın 2.496,12
BİST 9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

SP BÜYÜKŞEHİR ADAYI’NDAN ‘CEPSİZ CEKETLİ’ GÖNDERMESİ

SP BÜYÜKŞEHİR ADAYI’NDAN ‘CEPSİZ CEKETLİ’ GÖNDERMESİ
7 Mart 2019 17:30 | Son Güncellenme: 7 Mart 2019 17:32

SAADET Partisi (SP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atik Ağdağ, Erzurum basını ile bir araya geldi, kendini tanıttı, yapacaklarını, “Cepsiz ceketliler işbaşına geliyor” başlığı altında sıraladı, “Göç yüzünden Erzurum kan kaybediyor. Nitelikli insanlarımız gidiyor, çevre il ve ilçelerden başkaları geliyor. Gelenlerin arasında PKK sempatizanı çocuklar da var” iddiasında bulundu.

Erzurum’da seçimlere girecek siyasi partiler içinde adaylarını “en geç” açıklayan parti konumunda kalan Saadet’te “Dürüst Başkan, Dürüst Yönetim” ilkesiyle yola çıkıldı.Büyükşehir Belediyesi ile merkezdeki ilçe belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Atik Ağdağ, söze kendini tanıtarak başladı. 1975 yılında Pasinler’de doğduğunu, eğitiminin tamamını Erzurum’da yaptığını ve 2001 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduğunu hatırlatan Akdağ, 2005-2010 yılları arasında SP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptığını, 2011 yılından itibaren de SP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü hatırlattı.

TÜM İLÇELERDE ADAY GÖSTERDİK

Erzurum’da, Erzurum’un tüm ilçelerinde “aday gösteren tek parti” olduklarını özellikle vurgulayan Başkan Adayı Ağdağ, “Bizim adaylığımız Erzurum’a bir lütuf değildir. Ben Erzurum’a kurban olmaya geldim” diye konuştu. Dürüst yönetim anlayışı ile yola çıktıklarını, halkın da her şeyden önce dürüst ve ilkeli yönetici istediğini kaydeden Ağdağ, Erzurum’un önemli sorunlarının başında göç olgusunun geldiğini hatırlattı. Nitelikli insanların Erzurum’dan göçtüğünü, Erzurum büyüklüğünde bir yapılanmanın İstanbul, İzmir, Bursa gibi şehirlerde oluştuğunu, çevre il ve ilçelerden de farklı yapıya sahip insanların Erzurum’a geldiğini, ya da getirildiğini, gelenlerin arasında PKK sempatizanı gençler ve çocuklar bulunduğunu öne sürdü. Ağdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

CEPSİZ CEKETLİLER İŞBAŞINA

“- Bu önemli sorunu birlikte çözmemiz gerekiyor. Özellikle sokak çocuğu mefhumuna dikkat edilmeli. Seçim sloganımızı, ‘Cepsiz ceketliler işbaşına’ diyerek belirledik. Bizde cepsiz ceket, kefendir. Rüşveti, yolsuzluğu, iltiması, adam kayırmayı kendimize yediremiyoruz. Yaptığınız her türlü yanlışa, bilinçli-bilinçsiz hataya veya benzeri davranışlara hukuki bir kılıf bulabilirsiniz. Ama ya öteki taraf? Yaptıklarınızın hesabını orada nasıl vereceksiniz? Dürüst yönetim demek, adaletli olmak demektir, dürüst olmak demektir. Dürüstlük demek, size teslim edilen emanete, yetim malına sahip çıkıyormuşsunuz gibi sahip çıkmak demektir. Kısmet olur da işbaşına gelirsek, hizmeti eşit olarak her yere götüreceğiz. Devlet yardımlarını kesmeyecek, kimseyi işinden çıkartmayacağız. Yanlışları, hataları dile getirmek, kimseyi suçlamak demek değildir. Bizim şahıslarla işimiz yok. biz yapılan yanlışların karşısındayız, dolayısıyla yanlışların doğurduğu zararların telafisi için çalışacağız.”

ERZURUM ÇOK GERİLERE DÜŞTÜ

Bir zamanlar sosyal ve ekonomik yönden gelişmiş iller içinde ön sıralarda olan Erzurum’un, Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Maraş, Trabzon gibi illerin gerisine düştüğünü, kentsel dönüşüm adı altında Gavurboğan, Çırçır, Tosya, Kadana, Veyisefendi, Kurtderesi gibi mahallelerin haritadan silindiğini belirten Atik Ağdağ, “Erzurum kültürü büyük darbe yedi. Ranta dayalı uygulamalar öne çıktı. Trafik sıkıntılı, otopark sorunu giderek büyüyor. Belediye ticaret yapamaz, yapmamalı. Yolsuzluk ve işsizlik almış başını, gidiyor. Biz işbaşına gelirsek konut yapmayacağız. Biz arazileri konut yapmaları için işadamlarına, müteahhit firmalara ihale edeceğiz. Bir kültür ve medeniyet şehri olan Erzurum’a, çeşitli kesimlerin yararlanabileceği bir İslami ilimler Kütüphanesi yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.