Dolar 32,5874
Euro 34,7793
Altın 2.506,64
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ERZURUM’DA EKMEKTE ÖLDÜREN REKABET (Görüntülü. Tıkla-İzle)

ERZURUM’DA EKMEKTE ÖLDÜREN REKABET (Görüntülü. Tıkla-İzle)
28 Şubat 2020 15:47 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2020 16:23

ERZURUM‘da fırıncılar arasında uzun zamandan beri süren rekabet, ekmeğin fiyatını 50 kuruşa kadar indirdi.

Kendi aralarında oluşturmak istedikleri “centilmenlik anlaşması”nı bozan bazı fırıncıların ekmeğin fiyatını bir liradan 75 kuruşa indirmesiyle başlayan rekabet, işi “ölümcül” noktaya taşıdı.

“Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” diyen ve güçbirliğine giden fırıncıların Gölbaşı’nda hayata geçirdiği satış noktasında ekmek 50 kuruştan satılmaya başlandı.

Şehrin değişik noktalarında üretim yapan bazı fırıncıların bir araya gelerek oluşturduğu satış noktasında, tanesi 50 kuruştan ekmek satılmaya başlandı.

İki, üç ay kadar önce tanesi bir liradan tüketiciye ulaştırılan ekmeğin fiyatını yarı yarıya düşürerek 50 kuruştan satmaya başlayan fırıncıların bu uygulaması, en çok da dar gelirli vatandaşların işine yaradı.

Rekabet olmadan önce 5 liraya 5 adet ekmek alan vatandaş, şimdi aynı fiyata 10 ekmek alabiliyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan satış noktasında görevli Yusuf Kara, ekmeğin ortalama maliyetinin 75-80 kuruş arasında değiştiğine dikkati çekti, “50 kuruştan ekmek satmak demek, iflas etmek anlamı taşır” diye konuştu.

Şehrin yöneticilerini soruna eğilmeye ve çıkış yolu bulmaya çağıran Kara, “Böyle giderse Erzurum’da ekmek üretecek fırın kalmaz” diye konuştu. Kara, satış noktasında günde ortalama 10 bin ekmek satıldığını da sözlerine ekledi. erzhaber

https://www.facebook.com/Erzurumdanhaberler25/videos/217105333016288/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.