Dolar 32,3582
Euro 34,9598
Altın 2.324,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ERZURUM’DA KAÇ SURİYELİ VAR?

ERZURUM’DA KAÇ SURİYELİ VAR?
23 Mayıs 2017 20:32

AĞRI İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri, çok ilginç bir yılsonu sergisine imza attı. Türkiye ve dünyanın “en”lerini, yansıttıkları haritalarda sergileyen öğrenciler, bu anlamda bir ilk’e imza atmakla kalmadı, resim, heykel, fotoğraf gibi alışılagelmiş materyallerin dışındaki malzemelerle de sergi açılabileceğini kanıtladılar.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Mezuniyet Töreni kutlamaları çerçevesinde açtıkları sergide, gerek Türkiye ve gerekse dünyanın yaşadığı sosyal, siyasi ve iktisadi konularda analizler yapan ve yaptıkları analizleri haritalara yansıtan öğrencilerin belirttiği rakamlara göre, ülkemizde toplam 2 milyon 969 bin 669 Suriyeli bulunuyor.

EN ÇOK SURİYELİ İSTANBUL’DA

En çok Suriyeli İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’da 479 bin 55 Suriyeli barınıyor ve bu rakam İstanbul nüfusunun yüzde 3,24’ünü oluşturuyor.

Çalışmaya göre, Kilis, nüfusuna oranla en çok Suriyeli’yi barındıran il olarak göze çarpıyor. Toplam 130 bin 825 Türk nüfusunun bulunduğu Kilis’te, 124 bin 481 de Suriyeli yaşıyor. Erzurum’da 689, Ağrı’da da 916 kayıtlı Suriyeli ikamet ediyor..

İstanbul’un ardından “en çok” Suriyeli barındıran iller sıralamasında Hatay, Suriye ve Adana başı çekiyor. Suriyeliler’in, ülkenin gelişmişlik düzeyi yüksek, ekonomisi çok daha iyi illerde toplanmış olması, dikkatlerden kaçmıyor.

AÇILIŞINI REKTÖR KARABULUT YAPTI

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un açılışını yaptığı, İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki sergide, Türkiye’deki motorlu araç sayısı, işsizliğin illere göre dağılımı, ülkelere göre Müslümanların dağılımı, dünya genelinde Nato’ya üye ülkeler, dünyada kişibaşına düşen sigara tüketimi gibi çalışmaların analizi yapıldı.

Sergide, dikkati çeken çalışmalardan birisi de futbol takımlarının taraftar oranları oldu.

EN ÇOK TARAFTAR GALATASARAY’DA!

Hangi ilde, hangi takım taraftarının çok daha fazla olduğunu yansıtan çalışmada, Türkiye genelinde Galatasaray’ın yüzde 35 taraftar oranı ile birinci, Fenerbahçe’nin yüzde 34 oran ile ikinci, Beşiktaş’ın da yüzde 19’luk oran ile üçüncü olduğu gösterildi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Bloodin Y dedi ki:

    Müthiş bir sergi, inşallah diğer öğrencilere de ön ayak olur