Dolar 32,3544
Euro 35,1415
Altın 2.301,58
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ERZURUM’DA SERDAR SEVİMLİ RÜZGARI

ERZURUM’DA SERDAR SEVİMLİ RÜZGARI
16 Kasım 2018 20:23 | Son Güncellenme: 16 Kasım 2018 20:34

ATATÜRK Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, sürpriz yaptı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Başkan Yardımcıları Kamil Aydın ve Sadir Durmaz ve İl Başkanı Naim Karataş’ın arasında Serdar Sevimli’nin fotoğrafı olmasa, ‘siyaset balonu’ diyeceğim.

Ertesi gün MHP İl Başkanı Karataş ile birlikte Sevimli, Göztepe maçını izlemeye, Cemal Gürsel Stadı’na gelince, işin kesin olduğuna inandık.

Zaten Sevimli de haberi doğrulayarak “Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin onayı ile 20 yıllık meslek hayatım boyunca hizmet etmekten büyük bir haz duyduğum Erzurum’a, Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmekten onur duyuyorum” dedi.

Biz de gazeteci arkadaşlarla birlikte maç arasında Prof. Dr. Sevimli’yi tebrik ettik ve başarı dileğinde bulunduk.

2019 yılının 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlere MHP adayı olarak girmesi kesinleşen Prof. Dr. Sevimli’nin önce özgeçmişine bakalım:

Erzurum’un Hasankale İlçesinde 1975 yılında dünyaya gelen Sevimli, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra, aynı üniversitenin Kardiyoloji Ana Bilim Dalında ihtisas yaptı, 2009 yılında doçent, 2014’te profesör oldu.İngilizce bilen Prof. Dr. Serdar Sevimli, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Sevimli ile iki yıl önce Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunda konuşmuştuk. Serdar Hoca o günlerde “Adalet, liyakat, tarafsızlık, şeffaflık ilkeleri doğrultusunda bir yönetim sergileyeceğini, ortak akıl ve istişareye önem vereceğini” anlatmış, hatta “Devletin kırmızı çizgileri, bizim kırmızı çizgilerimizdir” demişti.

Şimdi “aynı anlayışla büyükşehiri yönetecek” diyebiliriz.

SEVİMLİ, SİYASETTE ÇITAYI YÜKSELTTİ

Prof. Dr. Serdar Sevimli, poliklinik yaptığın gün ortalama 200 hastaya ücretsiz bakıyor, kapısının önü, gerçek anlamda ana- baba gününe dönüyordu. Herkesi güleryüzle karşılıyor, derdini dinliyor ve muayene ediyordu.

Sevimli’nin adaylığını açıklamasıyla birlikte siyasette çıta yükseldi. Bazı siyasi partiler, şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Çünkü Serdar Hoca’nın ciddi bir rüzgar estirdiği net biçimde görülüyor. Halkın güvenini kazanmış, güleryüzlü bir doktor, “Erzurum’un sorunlarını çözer” diye konuşuluyor. Seçimlere yaklaşık 4,5 ay var. Stereoskobunu boynuna taksa, köy ve mahalleleri tek tek dolaşsa, insanların sadece kalbini dinlese, “çevresinde bir ordu oluşturur” diyenlerin sayısı çok.

NE DEDİLER?

Şimdi de Prof. Dr. Sevimli’nin aday adaylığını açıklamasının ardından sosyal medyada yapılan bazı yorumlara bakalım:

Muhammet İspirli: MHP’den Ak Parti’yi zorlayacak Sevimli bir isim.

Leyla Yıldız Atahan: Sihirli elleriyle binlerin kalbine dokunan, bizlerin kalbinde taht kuran saygıdeğer hocamız, 16 yıldır öksüz kalan bu şehre de dokunacak.

Arif Aktaş: 31 Mart Pazar günü bir güneş doğacak, adı Prof. Dr. Serdar Sevimli olacak.

Ümit Topal: Erzurum’da herkesin sevdiği, içimizden biri. Ata – dede komşumuz. Hayırlara vesile olmasını arzu ediyorum.

erzurumdanhaberler.com: Yüzlerce insanın kalbine dokunan Prof. Dr. Serdar Sevimli, MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

Cem Atmaca: Erzurum’un körlüğü ile siyasetin açgözlülüğü karşısında bu SEVİMLİ ADAM, nasıl değerlendirilecek?

Osman Nuri Toraman: Serdar Sevimli, Erzurum için isabetli bir karar. Alt ve ilçe belediyeler çok önemli. Uygun adaylar seçilmelidir.

Berhan Yılmaz: Musluğumuzu tamir ettirmek için “ustanın iyisini” ararken, Belediye Başkanlığı için “partimizden, cemaatimizden, tarikatımızdan olanı” aradığımız müddetçe… Muslukları sağlam ama suları kirli evlerde oturmaya mahkum olursunuz…

Mehmet Zülfikar Kotanlı: Kalplerin babası, gönüllerin fatihi Prof. Dr. Serdar Sevimli MHP Erzurum Büyükşehir adayı olmuştur. Kalplere dokunduğun gibi gönüllere de dokunacağından şüphemiz yoktur.

Ahmet Coşkun Zelzele: Haydi Dadaşlar ’adam’ aday oldu. Ne duruyorsunuz? Oylar hocamıza.

Köksal Karslı: İnsanlara hayat verdiği gibi, nice canlar kurtardığı gibi, bu kadim şehre de hayat verecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.